Írta: vira

Reggel óta kellemes az idő, olyan nyugodt, fülledt és kicsit vészjósló. Ahogy kinézek az ablakon, mintha a természet csendben várna valami csodára. Körülöttük zsongnak az emberek, autók cikáznak a főúton, de a természet csak áll és vár. 

-Hirdetés-

Régebben a nagyapáink értették ezeket a jeleket. Nem kellett hozzá nagy szakértelem, hogy megmondják, mi fog következni. De ma már az ölünkbe pottyantják a választ, előre megmondják és megmutatják, hogy mikor, milyen természeti jelenségre számíthatunk. Mit ne mondjak, kényelmes! Főleg nekem, aki nem született – vagy született, de a nagy kényelemben apróra zsugorodott – józan paraszti ésszel és megannyi bölcsességgel, hogy olvashassak a környezetemből.

Ez a “kényelmes”, kattintásra működő szuperoldal, az időkép.hu azt harsogja, hogy ma délutánra bizony felélénkül, sőt harcias lesz a természet.

“Erős széllel és jégesővel csap le a vihar az országra” – hangzik a vészjósló figyelmeztetés. 

A zivatar veszélye miatt az OMSZ keddre a mi megyénkre is elsőfokú figyelmeztetést adott ki. Szóval ha útnak indulsz, akkor csakis esernyővel, esőkabáttal vagy autóval. Késő estére 15 és 20 fok közé hűl le a levegő – legalább a szúnyogok nem csipkednek minket ma este.

-Szilvi-