Írta: vira

Egy korábbi cikkünkben kigyűjtöttük, hogy mely vendéglátóhelyek nyitottak ki újra, akkor egyelőre még csak teraszaikon. Azonban a legújabb bejelentés értelmében a tegnapi nappal már a vendéglátóhelyek belső zárt részein is leülhetnek, vagy foglalhatnak asztalt a vendégek. Tehát az éttermekben, kávézókban, cukrászdákban való tartózkodás újra megengedett.

-Hirdetés-

Útra keltem hát Kiskőrös központjában, hogy bebizonyosodjak: a hír igaz. Bár sokunkban annyira rögzültek az egészségünk védelme érdekében hozott szabályozások, hogy a mai napig maszkban közlekedünk az utcákon, illetve így térünk be a vendéglátóhelyekre is.
Ez persze nem probléma, hiszen arra törekszünk, hogy továbbra is vigyázzunk magunkra és egymásra.

A közlemény szerint – hogy tisztán lássunk- a vendéglátóhelyeken nekünk nem kell maszkot viselnünk, az ott dolgozókat viszont még arra kérik, hogy hordják a maszkot saját maguk védelme érdekében.

A Bim-Bam Cukrászda teraszán már délelőtt boldogan csevegtek az emberek ebben a kellemes, szűrt napfényes időben. A gyerekek nagy örömére a sütemények mellett széles „fagyipalettával” várják a betérőket.

Az üzletvezetőt kérdeztem, hogy a sok új íz mellett melyik fagylaltkülönlegességet ajánlaná a mai napra:

A legfrissebb íz nálunk most a Ruby, ami a tej, ét és fehér csoki mellett a negyedik típusú csokoládé. A Ruby csokoládét az intenzív gyümölcsös íze, és különleges színe teszi egyedivé” – mondta Ákos.

Negyedik fajta csokoládé, a Ruby

Amíg a szülők „cukiznak” addig a gyerekek újra használatba vehetik a bővített játszóteret.

A Petőfi Korzó Kávéház is megnyitotta kapuit. Az enyhítések után ők még elvégezték a tavaszi nagytakarítást, festést, de mára már teljes nyitvatartással várják régi és új vendégeiket. Számos kávé- és teakülönlegességből választhatunk, azonban a népszerűségi listát dohánykávéjuk vezeti.

Dohánykávé

A Posta irányába sétálva a PizzaPhone előtti táblán egy igazán csábító üzenetet pillantottam meg, miszerint a rendelések mellé a mai napon sajttortát kaphatunk ajándékba.

Míg a sétányon továbbhaladva igazán keleties ízekkel is találkozhatunk a Hakan Kebab Étteremben, akik tágas teraszukon várják mind a török, mind a magyar konyha szerelmeseit. 

-Szilvi-

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (9 db kép)
MEGOSZTÁS