Írta: vira

Folyamatosan szépül a kiskőrösi Szabadidő Park azon területe, amely a Hrúz Mária utcával határos. A korábban elhanyagolt, bozótos övezet több éves munkával mostanra már egyre inkább egy impozáns közösségi parkká alakul, melynek hivatalos átadására ma délelőtt került sor. 

Az eseményen Domonyi László polgásmester, Szedmák Tamás alpolgármester, Schäffer Tamás a Kőröskom Nonprofit Kft. ügyvezető-igazgatója, Szűcs Zsolt sportoló, az önkormányzat munkatársai, valamint a sajtó képviselői vettek részt. 

-Hirdetés-

A Kiskőrösi Tai Chi Egyesület kezdeményezésére fásítás és területrendezési munkálatok folytak itt még nemrégiben. Szintén az egyesületnek köszönhetően a park közepén egy fedett pihenő rész is kialakításra került, valamint egy tűzrakó. A Wattay Szakközépiskola tanulói a tavalyi évben több virágos kőrist is elültettek a területen.

Az önkormányzat fejlesztésének eredményeképpen játszótér épült itt és több pad került a parkba. A csatornán átvezető kisebb hídnál kavicsszórás történt, így már az esősebb időkben sem kell itt a sárban közlekedni. A híd azonban átépítést igényel majd a későbbiekben, mert az áteresz szűk keresztmetszete miatt a csapadékosabb időszakokban itt felduzzad a víz és nincs megfelelően biztosítva a gyors lefolyása. Már korábban is kerültek ide elhelyezésre kültéri sporteszközök, melyek mellett a napokban készült el egy új D típusú, jól felszerelt fitness park is. 

Szűcs Zsolt, sportoló

Modern nevén a Street Workout egy saját testsúlyos edzés a szabadtéri parkokban. Egy nagyon előnyös, látványos, és teljesen ingyen elérhető edzésmódszer. Népszerűsége a gyakorlatok szabadságában, az erő felépítésében rejlik. Ez a sport olyan gyakorlatokat vesz alapul, mint a fekvőtámasz, húzódzkodás, tolódzkodás, guggolás és egyéb gimnasztikai alapelemek. Nagyszerű lehetőséget ad arra, hogy súlyok nélkül minden izomcsoportot átmozgassunk. A gyakorlatok tulajdonképpen nemtől, kortól, testsúlytól függetlenül bárki számára elkezdhetőek. Az eszközök használatáról egy kis eligazító tábla is útmutatást ad, azonban talán mégis az legjobb és legbiztonságosabb, ha első kézből kapjuk az instrukciókat – emelte ki Szűcs Zsolt sportoló, aki számos gyakorlatot be is mutatott nekünk a különböző eszközökön. 

A beruházás közel 20 millió forintból valósult meg, és mostanra a területen helyet kapott egy egészségügyi-szociális konténer blokk is, melyet szintén a Kőröskom Nonprofit Kft. fog üzemeltetni. A megnyitó rendezvényen Domonyi László polgármester azt is elmondta, hogy időközben pályáztak egy rekortán borítású futópályára is, mely elképzeléseik szerint szintén ezen a területen kap majd helyet. 

Filus Tibor 
Fotók: Kincses Szilvi 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (40 db kép)
MEGOSZTÁS