A koronavírus-járvány terjedésének csökkentése érdekében hozott intézkedések és szigorítások a fürdőket is érintették. A Kiskőrösi Rónaszéki Fürdő március 16. óta nem fogad vendégeket és a zárás időszakát kihasználva az eltelt hetekben olyan komoly felújítási munkálatokat végeztek el itt, amelyre korábban talán még sosem volt példa.

A Kormány 2020. május 4-től a koronavírus-járvány elleni védekezés második szakaszába lépve, az életünk számos területét érintően enyhítéseket vezetett be. Fokozatosan, szigorú menetrend mellett megkezdődhetett az élet újraindítása Magyarországon, ennek megfelelően 2020. április 30-án megjelent a Kormány 168/2020. (IV. 30.) számú rendelete a védelmi intézkedésekről, melynek 4.§ (4) bekezdése szerint „A strand, valamint a szabadtéri fürdő nyitva tarthat és látogatható”.

Simon Gábor
-Hirdetés-

Az előírások figyelembevételével döntött úgy a Kiskőrösi Rónaszéki Fürdő üzemeltetője, a KŐRÖSSZOLG Nonprofit Kft., hogy május 30-án megtörténhet az újranyitás. A fürdő vezetője Simon Gábor elmondta, hogy amennyiben a jelenlegi szabályozás addig nem változik, akkor a pünkösdi ünnepi hétvégére tervezett nyitáskora a fürdő kültéri úszómedencéje és a kültéri tanmedence fog az úszni vágyó vendégeink rendelkezésére állni. A termálmedencék, a kültéri gyermekmedence, a beltéri úszó- és tanmedence, valamint a szauna – és gőzkabinok – eltérő rendelkezés hiányában – az üzemkezdetkor még nem lesznek használhatók.

A fürdőben 13 dolgozó áll alkalmazásban, akik az eltelt hetekben karbantartási munkálatokat végeztek, melyet követően május 4-től két hétig fizetett szabadságon voltak. Mindössze két személy dolgozott a fürdőnél ebben a két hétben, akik a napi területkarbantartási munkálatokat végezték el és előkészítették az újranyitást. A fürdőnél május 18-tól már mindenki munkába állt és a május 30-ra tervezett újranyitáson dolgoznak.

Az elmúlt időszakban olyan feladatokat hajtottak végre, mint a parkgondozás, amely során külső vállalkozó bevonásával hajtották végre a fák gallyazását. Megtörtént az összes pad, kiülők, kerékpártárolók és a kapu lefestése. A tanuszoda külső homlokzatát letisztították, valamint lefestették a fa részeket. Megtörtént az egész fürdő területének darázsmentesítése, amely során mintegy 50 darázsfészekre leltek. A kempingnél kialakításra került egy fedett közösségi helyiség, ahol az eddigi gázpalackos főzési lehetőséget megszüntették és a továbbiakban vezetékes gázzal történhet ez meg. A főzési felületek számát megduplázták és két bográcsozásra alkalmas részt építettek ki. Ezen a részen egy murva szervízutat építettek, ami által a raktárak és az épület hátsó része jól megközelíthetővé vált. Az újranyításra már elkészül az új beléptető rendszer karórákkal, pénztárgéppel, számítógéppel együtt. A riasztórendszer is felújításra került, valamint a fürdő bizonyos területein az energiafogyasztás csökkentése érdekében a világítás mozgásérzékelős rendszerre lett átalakítva. A termál medencék fölötti tetőszerkezet vas részeit rozsdamentesítették és újrafestették. Ez jelentette az egyik legnagyobb munkát, melyen 3 személy 6 hétig dolgozott. A fürdő területén található összes korlátot rozsdamentes anyagból készültre cseréik ki, valamint a meglévőket lecsiszolták, megtisztították a szennyeződésektől. A kültéri hidegvizes nagymedence is teljes felújításon esett át. Itt Németországból hozott csempékkel mintegy 80 négyzetméternyi felület lett újracsempézve. A termál medencéknél is elvégezték a be-és kifolyó részek tisztítását, vízkőtelenítést, fertőtlenítést, valamint 3-5 négyzetméternyi részen javították a burkolatot. Az öltözőknél és a belső tereknél a járólapok teljes tisztítása megtörtént. Kitakarították, fertőtlenítették a szekrényeket, a szaunákat, gőzkabint és az infraszaunát. Az uszoda szellőztető berendezésének teljes kitisztítása is megtörtént, így a továbbiakban újszerű állapotban tud majd működni. Az egész fürdő területén hamarosan új ismertető táblák kerülnek elhelyezésre mintegy 200 ezer forint értékben.

Fontos megemlíteni még, hogy a nyári fürdőszezonra sem változnak a fürdőbelépők árai, a régi díjak maradnak érvényben. Amennyiben a szabályozó intézkedések megengedik a beltéri fürdőrészek és a termálmedencék használatát, akkor arról a különböző hírportálokon, weboldalakon tájékoztatják majd a vendégeket.

Filus Tibor

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (41 db kép)
MEGOSZTÁS