Írta: vira

A veszélyhelyzet miatt idén tavasszal nem tudott csoportokat fogadni a János Vitéz Látogatóközpont sem interaktív labirintusában, sem múzeumpedagógiai játékterében. Azonban ezt az időszakot sem töltötték tétlenül. Kvízjátékot hirdettek, melyen összesen 235-en vettek részt. 

Tóth Anett, a János Vitéz Látogatóközpont intézményvezetője mesélt kezdeményezésükről hírportálunknak. 

Tóth Anett intézményvezető és Keller Georgina nyereménysorsolás közben 

Annak érdekében, hogy a digitális oktatásban segítséget nyújtsunk a pedagógusoknak és diákoknak  2020. április 26-án kvízjátékot hirdettünk a János Vitéz Látogatóközpont Kiskőrös Facebook oldalunkon. A résztvevő gyerekeknek kizárólag a János vitéz című elbeszélő költeményre vonatkozó kérdésre kellett helyesen válaszolniuk.

-Hirdetés-

 

A közel egy hónapig tartó játékban összesen 235-en vettek részt a következő településekről: Kisharsány, Eger, Debrecen, Akasztó, Kiskőrös, Soltvadkert, Ócsa, Izsák, Baja, Páty, Mélykút, Kecskemét, Fót, Bugyi, Budapest, Tass, Füzesabony, Kőszeg, Monorierdő, Tázlár, Hetényegyháza, Siklós, Horvátzsidány, Csengele, Vác, Lakitelek, Szeged, Vértestolna, Csólyospálos, Helvécia, Kiskunmajsa, Kiskunhalas, Kétegyháza, Jánoshalma, Gyula, Kunfehértó, Sarkad, Békéscsaba. 

 

A feladatlap helyes kitöltése egyáltalán nem volt könnyű, hiszen leginkább azokat a kérdéseket tettük fel, melyeknek megválaszolása – az elmúlt évek tapasztalatai alapján – a múzeumpedagógiai foglalkozások során gondot okozott. Összesen 94 fő felelt meg a feltételeknek, közülük sorsoltunk május 26-án.

A nyeremény egy ingyenes látogatásra jogosító voucher volt a János Vitéz Látogatóközpont interaktív labirintusába 30 fő részére, mely 2020. szeptember 01-től 2021. június 15-ig használható fel. A szerencsés nyertes pedig már meg is kapta a vouchert. Gratulálunk a Batthyány Kázmér Általános Iskola 5.a osztályos tanulójának!

Ezúton is szeretnénk mindenkinek megköszönni azt a sok időt és energiát, amit a feladatlap kitöltésébe fektetett. Nagyon ügyesek voltatok, gratulálunk Nektek is!  Köszönjük szépen a pedagógusok segítségét, például az egyik budapesti iskolában 5-ös osztályzatot lehetett kapni a kvíz helyes kitöltéséért.

Remélem hamarosan újra találkozhatunk Veletek, addig is figyeljétek Facebook oldalunkat! ahol további információkhoz juthattok a tervezett programjainkkal kapcsolatban!

Szerk. Kutyifa Icu 

MEGOSZTÁS