A járványhelyzetben hozott enyhítő intézkedések lehetővé tették, hogy több hetes szünet után a Kiskőrösi Judo Egyesületnél is újrainduljon az élet. Az egyesület keretein belül közel 40-en látogatják rendszeresen az edzéseket.

-Hirdetés-

A klub elnöke Szabó Zoltán elmondta, hogy március közepétől a járványhelyzet miatt szüneteltek az edzések. Ezt követően a teljes áprilisi hónap kimaradt és az enyhítő intézkedések következtében az előírt szabályok betartásával, május közepétől vannak újra foglalkozások. Egymásra vigyázva most nem kifejezetten judo edzések vannak a szokott módon judo ruhában.

A sportolók melegítőben, rövidnadrágban és pólóban vesznek részt a gyakorlásokon, amelyek során erősítő és ügyességi mozdulatsorokat végeznek.

Most testi kontaktus, egymás elleni küzdelem, dobások és különböző küzdő elemek nincsenek.

Közölték a sportolókkal és a szülőkkel is, hogy amennyiben a gyermek nem érzi jól magát, hőemelkedése vagy egyéb betegségre utaló tünetei vannak, akkor ne látogassák az edzéseket. Az épület belső részében megtörténtek a fertőtlenítések és a minden edzés előtt fertőtlenítő mosást végeznek el a küzdőtér szőnyegein. Amennyiben valamilyen eszközt használnak, akkor azokat is fertőtlenítik és az edzés során az adott személy csak egy eszközzel dolgozik.

A jelen helyzetben szerdán és pénteken tartanak edzéseket 17-18 óráig a Küzdősportok Házában.

Amennyiben a járványügyi szigorítások majd enyhülnek, akkor már a megszokott judoruhás edzések lesznek 18.30 óráig a technikai elemek gyakorlásával. Most még nyári edzőtáborokról nem lehet beszélni, mert minden ilyen jellegű programot töröltek. A foglalkozásokat a nyár folyamán azonban a klub folyamatosan megtartja az említett időpontokban, és amint az intézkedések lehetővé teszik, akkor elkezdik az övvizsgákra való felkészítéseket.

A tervek szerint a nyáron lesznek majd szabadtéri edzések is, strandolás, valamint egy olyan csapatépítő nap, amikor a szülőkkel együtt töltenek el néhány órát sütéssel, főzéssel, beszélgetéssel, kötetlen hangulatban. A klub az idei évre vonatkozóan is adott be NEA pályázatot, mely pozitív elbírálásban részesült és a kapott támogatást ruhákra, pólókra, táskákra és egyéb eszközök vásárlására kívánják fordítani.

Filus Tibor

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (33 db kép)
MEGOSZTÁS