Írta: vira

Álmodtunk egy merészet, és megvalósítottuk önerőből, saját elképzeléseink szerint az első futóversenyünket Sárfehér Esti Futóverseny néven, melyet azóta már 3 alkalommal rendeztünk meg.

Szép számmal érkeztek versenyzők, nemcsak Izsákról, hanem a környező településekről is. Nagyon jól sikerültek, családias hangulatú kis verseny kerekedett ki belőlük, záró tábortűzzel, melyet körbeülve szalonnasütéssel koronáztunk meg.

-Hirdetés-

A következő évben már előre érdeklődtek a futók, hogy szervezünk-e újabb versenyt. Tavaly már kibővítettük egy terepfutással is, és a távokat is növeltük, így lett 5-10km aszfalt, 10,5-21 km terep szakasz. A hirdetésekre is nagyobb hangsúlyt fektettünk és a nevezés is online történt.

Ennek köszönhetően már 200 nevezővel indulhatott az „Alkony Trail” negyedik szervezésű futóversenyünk.

Ami még emelte versenyünk színvonalát, hogy kerekesszékes, látássérült, és kutyás futók is részt vettek rajta, sőt az ország legkülönbözőbb és távoli pontjairól is érkeztek futók. Lengyel és szerb versenyzők is megtiszteltek bennünket, kedvet kaptak megismerni az izsáki buckákat. Ismételten egy nagyon jó hangulatú, kissé nagyobb versenyt sikerült szerveznünk.

Futóinknak minden alkalommal egy kis meglepetéssel is készülünk, hogy hangulatosabbá tegyük a versenyt. Gyertyákkal világítottuk meg az alkonyban a célba érkezést.

Az idei évre is már meg voltak az ötleteink, hogy miként bonyolítsuk le a versenyt. Az érmeket is mindig saját elképzelésünk alapján tervezzük. DE, mint minden másba, a mi tervünkbe is beleszólt a koronavírus járvány.

Reménykedtünk, hogy a tervezett időpontra minden visszaáll és ott folytathatjuk, ahol abbahagytuk. Sajnos azonban mégsem tud megvalósulni, mivel a tavasszal elmaradt futóversenyeket pont az őszi időszakra tették át, így a mi futóversenyünk idejére is.

Már eddig is nagyon sokan kérdezték, hogy ugye mi azért megtartjuk a versenyt? Hát persze!!! Nekünk a futótársaink a legfontosabbak.

Így arra az elhatározásra jutottunk, hogy egy kicsit másképp, de megszervezzük a versenyt. Ezt virtuális formában tesszük:

2020.06.15. – 2020.07.20. között bárki, bárhol, kint a szabadban, vagy épp futópadon, a lakóhelyén vagy attól távol, de teljesíthesse a kívánt távot a tömegek kizárása mellett.

A nevezés online formában történik a megszokott távokra. Szeretnénk, ha a résztvevők minél több fotót küldenének majd részünkre, hogy az idei évről is készíthessünk egy albumot, amivel kedveskedni szeretnénk a résztvevőknek. S most is tartogatunk meglepetést. Erről a Facebook oldalunkon folyamatosan tájékoztatjuk a részt venni kívánókat.

Reméljük, hogy ezzel egy kicsit kárpótoljuk mindazokat, akik idén is velünk együtt szerettek volna részt venni a versenyünkön, s bízunk benne, hogy jövőre a megszokott módon újból megrendezésre kerül!

Alkony Trail

MEGOSZTÁS