Írta: vira

Június 15-én reggel nyolctól adható be pályázat elektromos autók és robogók állami támogatására. A már tavaly „zöld autó” finanszírozási programot bevezető Budapest Bank (BB) sokat vár az új lehetőségtől.

Egyre nagyobb az igény az alacsonyabb környezetterhelésű, azaz elektromos és hibrid gépjárművek vásárlására – állítja saját tapasztalataira alapozva a BB. A bank 2019. május 1-jétől kínál kedvezményes finanszírozást az alternatív hajtásláncú gépjárművek vásárlásához. A program indulása előtt 43 százalékkal volt a piaci átlag felett a finanszírozott „zöld” autók darabszáma, míg mostanára ez az arány 64 százalékra nőtt. A bank érzékelhetően sokat vár az új szisztémától, amiben a lakosság szélesebb köre juthat elektromos autóhoz állami támogatással.

-Hirdetés-

A pályázat (ennek kiírását itt találja) június 15-én reggel 8 órakor nyílik meg. Mint a fenti táblázatból is látszik, esetenként érdemes lehet sietni a jelentkezéssel. A vissza nem térítendő támogatás keretének kimerülését, a kiírás felfüggesztését, illetve lezárását a pályázatbenyújtó felületen hirdetményben jelzik majd. A támogatás egyébként mind pénzügyi, mind operatív lízing igénybe vétele mellett is pályázható. 

Arra, hogy az érdeklődés meglehetősen nagy lehet majd, utalhat a Magyar Lízingszövetség és a Gémosz korábbi közös közleményében szereplő adat is. Mint ugyanis kiemelték: Magyarországon a koronavírus-járvány miatt 17 százalékkal csökkenő újautó-eladásokkal szemben a tisztán elektromos autók eladása 36 százalékkal nőtt az idei év első négy hónapjában.

Forrás: https://azenpenzem.hu/ 
Kiemelt kép: illusztráció 

MEGOSZTÁS