Írta: vira

A koronavírus-járvány miatt bevezetett 9 órától 12 óráig tartó idősávban csak a 65 évnél idősebbek vásárolhatnak a boltokban, ez azonban kezd egyre inkább teherré válni az emberek és a boltok számára is.

-Hirdetés-

Bubenkó Csaba, a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének elnöke elmondta, hogy egyre többen hagyják figyelmen kívül a korlátozást, a hatósági ellenőrzések pedig gyakoriak. A kereskedők viszont félnek az esetleges büntetéstől, ezért az alkalmazottaktól várják el, hogy kezeljék a helyzetet.

A kormány és az operatív törzs is többször azt közölte az utóbbi időben, hogy egyelőre még szükségesnek tartják fenntartani az idősek vásárlási idősávját.

Müller Cecília az operatív törzs hétfői sajtótájékoztatóján azt mondta, a kormány szerdán dönthet arról, mi legyen az idősáv sorsa. 

A végső döntést erről a szerdai napon hozza meg a kormány az Operatív Törzs véleményét figyelembe véve” – közölték.

Hozzátették, hogy az idősávos vásárlás a tapasztalatok alapján bevált, és azért van még érvényben ez az intézkedés, mert a vírus továbbra is jelen van, és az idősekre jelenti a legnagyobb veszélyt, ezért az ő érdekükben fenntartják az idősávot, ahogy a maszk kötelező használatát és a védőtávolságot is.

-szeretlekmagyarorszag.hu-

MEGOSZTÁS