Családi napot tartott a hétvégén a soltvadkerti református gyülekezet a tóparti kalandparkban. A minden évben iskolazárásként megszervezett vidám délutánt idén is sokan várták. Talán még soha ennyire!

-Hirdetés-

A szervezők ugyancsak kitettek magukért. De főleg az időjárás, hiszen ezen a vasárnapon kivételesen esett az eső, de csak reggel! 

Mint Sipos Ajtony Levente gyülekezeti lelkész elmondta, főleg a református hittanos gyerekek jönnek el ilyenkor. Az első lépés mindig a résztvevő csapatok összeállítása, akik aztán a kapott segédanyag alapján végigmennek és próbára teszik ügyességüket. Az állomások felesége, Zita irányításával és az ifisek moderálásában működtek.

Hozz már el egy poharat talpon időre!

Most sem volt hiábavaló a nagy rákészülés: a mintegy tucatnyi állomás játékainak egy része már ismert volt korábbról, de természetesen most is bekerült pár új dolog. A 14 pluszos szervező gárda fantáziája és ereje határtalan! A bohókás „tehénfejés”, szalma közt kisautó keresés, a horgászás vagy éppen a betűkavarás mellett megvolt a helye a bibliai kvíznek is. Aki végzett, mehetett íjászkodni, csocsózni, no meg természetesen kalandparkozni. Aki nem volt megelégedve az arcával (pl. nem volt eléggé tündéres / macis / betmenes színezetű), annak átfestették. (Az esti fürdés kicsit fájt odahaza, de hát a szépségért meg kell szenvedni…) A szülők és nagyszülők eközben sütöttek-főztek, valamint a többiek által behozott sütit és üdítőt kínálták.

Aztán eljött az eredményhirdetés ideje! No de mi is történt: „felcukrozott” legények ugrottak a kör közepére és nosza, mindenki őket hajkurászta a végkimerülésig. Ez volt a „Szaggasd le!” fejezet…

Ezzel azonban még nem volt vége: családi focimeccs vette kezdetét (közben egy autó visszapillantója is beáldozódott), de ezalatt ádáz anyukák már fűzték is a fánkokat. Igen: várták a „nagyszájúakat”. Beállt a csapat és „rágást-falást kezdd meg!” Volt min nevetni.

A református gyülekezet — mint ahogy a víruszárlat alatt — a nyáron is folytatja küldetését. A biztonsági előírások betartásával két nyári tábort szerveznek a fiataloknak.

Nyolcadikostól fölfelé VI. 29. – VII. 4. Gyomaendrőd (eddig kb. 15 jelentkező)
Gyerekeknek VII. 13-18. Óbánya (eddig kb. 30 jelentkező)
Várják az érdeklődőket a templomban és a lelkészi hivatalban!

Káposzta Lajos

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (73 db kép)
MEGOSZTÁS