Írta: vira

Magyarország Alaptörvénye szerint mindenkinek joga van a testi és lelki egészséghez.

Az egészségi állapotot számos tényező: mint az életmód, a genetikai tényezők, a környezeti hatások, és az egészségügyi ellátás együttesen határozza meg. Ahhoz, hogy az egészségi állapot megőrzését és fejlesztését megvalósítani képes, hatékonyabb egészségügyi rendszer működjön Magyarországon, fontos az egyensúly kialakítása a hatásosság és a hatékonyság, az egyéni és a társadalmi jólét között.

-Hirdetés-

A „Három generációval az egészségért” program megvalósítása által lehetőség nyílik az egészségügyi alapellátás fejlesztésére, emellett az alapellátásban résztvevő szereplők együttműködését állítja központba, bevonva ugyanakkor a szakellátást, az Egészségfejlesztési Irodákat, valamint a területi és települési önkormányzatokat.

A projekt célja elsősorban a prevenció, a szív- és érrendszeri betegségek megelőzése, a rizikófaktorok felmérése, a lakosság egészségtudatosságának erősítése, az onkológiai szűréseken való részvétel növelése, a dohányzás megelőzése és a leszokás támogatása, valamint a gyerekek egészséges életre nevelése.

Ingyenes júliusi előadásaira minden érdeklődőt szeretettel vár a Kistérségi Praxisközösség:

Dr. Barkóczi Ilona tüdőgyógyász, osztályvezető főorvos előadásaira „A dohányzásról napjainkban” címmel július 13-án a Tázlári Könyvtárban, július 21-én a Keceli Városi Könyvtár és Művelődési Házban, július 28-án pedig a Császártöltési ÁMK Könyvtárban. Kelemen Emese klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta „Utak a lelki egészséghez” című előadásaira július 15-én a Császártöltési ÁMK Könyvtárban, július 29-én a Keceli Városi Könyvtár és Művelődési Házban, míg a Tázlári Művelődési Házban augusztus 4-én.

Kutyifa Icu
Fotó: Kincses Szilvi 

MEGOSZTÁS