A Kiskőrösi Óvodák összesen 5 intézménnyel működik a városban. Idén a járványhelyzetre való tekintettel rendhagyó volt az óvodáktól búcsúzó gyermekek ballagása. Az óvodákból összesen 98 gyermeket várnak az iskolapadok szeptembertől.

Batthyány Óvoda

-Hirdetés-

Rendhagyó családi délután és búcsúztató volt idén a Batthyány úti óvoda Halacska csoportjában. Az elmúlt hetekben nem teljes létszámmal működött a Halacska csoport sem, ennek ellenére valamilyen módon szerettek volna elbúcsúzni a 7 iskolába ballagótól, hiszen 3 évig együtt játszottak és nem szerették volna, hogy a járványhelyzet miatt „befejezetlenül” záruljon az óvodai életük. Két hét alatt átismételtek néhány körjátékot és megtanultak egy ballagó éneket, ballagó, valamint búcsúztató verset is, melyet az otthon lévő gyerekeknek is elküldtek a csoport zárt Facebook csoportjába – így otthon a szülők segítségével ők is meg tudták tanulni ezeket. A búcsú napja több részből is állt, hiszen rövid időre bejöhettek már délelőtt is játszani az otthonlévők. Délutánra a gyerekek a szülőkkel és testvérekkel érkeztek vissza az eseményre. A rövid közös körjátékozás és versmondás után az iskolába menők megkapták a tarisznyájukat és a többéves hagyománynak megfelelő egyedi Halacska csoportos ballagótölcsért is, mely tele volt finomságokkal. Közös tortafogyasztás, sütizés, eszegetés, tetováláskészítés, beszélgetés és természetesen a játszás töltötte ki az estébe nyúló családi délutánt. Az óvónők nagyon köszönik a szülők példaértékű összefogását nem csak a búcsút illetően, hanem az elmúlt több, mint 3 hónap aktivitását, szorgalmát is. Weinhardt Krisztina, Dicsa Regina óvodapedagógusok és Baranyai Bernadett dajka búcsúzott a gyerekektől.
A Katica csoport ballagó gyermekeinek búcsúzó programját az égiek „megfejelték” egy özönvízzel, hogy ne felejtsék el ezt a napot: ember tervez, Isten végez… Az utolsó három, ajándékba kapott hetüket nem akarták próbákkal tölteni, ezért a tavalyi ballagókkal tanult dalokat és verset elevenítették fel. Utána óriási udvari játszást terveztek, de az időjárás miatt a zsibongóba szorultak… Azonban volt tarisznya, virág, könnyek, torta, beszélgetés, szaladgálás, vendégség és minden egyéb. A lényeg: mindenkit visszavárnak egy ölelésre!
Markó Istvánné – Patkós Éva, Podobnéiné Vándor Andrea óvodapedagógusok és Kis Józsefné Évi dajka búcsúzott a gyerekektől.

Mohácsi Óvoda

A ballagó gyerekek egy frappáns, szép műsorral készültek a szülőknek, amit Rózsa és Ami óvó nénik tették emlékezetessé és tartalmassá az eseményhez kapcsolódó búcsúzó zenékkel. Rózsa csoportjában hagyománnyá vált, hogy kendő tánccal búcsúznak a nagyok – a kendőket egy ügyes anyuka varrta meg. A gyermekek egy közös énekkel köszöntötték az anyukákat és az apukákat. A középső és a kis csoportos óvodások is elbúcsúztak a ballagóktól egy-egy kedves versikével, majd a műsort a tarisznyák átadása zárta. Az ünnepi pillanatokra szülők is egy rövid verssel és virágokkal készültek az óvónéniknek.
A tanévet a Mohácsi Oviban családi nap zárta, amelyre az szülőket, testvéreket is várták. Mindenki hozhatott finomságokat, amit közösen elfogyasztottak a gyerekek és a felnőttek. Az óvoda hátsó udvarán ugrálóvár, népi játékok, trambulin, buborék fújó, és csillám tetoválás várta a szórakozni vágyókat. A program során a tánc tehetség műhely lányai adták elő produkciójukat, melyre a tanév során sokat készültek. Ezután várták a gyerekeket egy kreatív sarokba, ahol nyakláncot és karkötőt lehetett készíteni. Bár az eső rövidre zárta a programot, de így is egy igazán sikeres, jókedvű délutánt töltöttek együtt. A jó hangulatú program egy rögtönzött tánc foglalkozással záródott Rózsa óvónéni vezetésével.
Urbánné Szabó Rózsa, Albert Amina óvodapedagógusok és Berta – Somogyi Andrásné, Klajkóné Apró Eszter, Vlcskóné Baranyai Éva dajkák is búcsúztak a gyerekektől.

Szűcsi Óvoda

Az idén a veszélyhelyzet miatt a Katica nagycsoportosok ballagása más formában és más tartalommal zajlott le, mint az már megszokott volt éveken át. Az intézményvezető rendelkezése szerint a ballagás a szabályok betartásával, az óvoda udvarán került megrendezésre szűk körben és csak az érintett szülők, gyerekek, valamint testvérek vettek részt. A szülőkkel és az SZMK-val történt egyeztetés után arról döntöttek, hogy sem a gyerekeket, sem a szülőket nem terhelik külön ünnepi műsor betanulásával. A gyerekek így is kellemes meglepetésként verssel és énekkel búcsúztak az óvoda dolgozóitól, melynek megtanulását az SZMK szülők koordinálták. A nagycsoportos óvónők megköszönték a gyerekeknek az együtt töltött éveket, a sok szeretetet, élményeket. A szülőknek az együttműködésért és a sok segítségért mondtak köszönetet. Az óvónők „Bartos Erika: Barátság” című történetét bábozták el, valamint hegedűjátékkal búcsúztak szeretett csoportjuktól és a szülőktől. A ballagók gyönyörű virágokat adtak át a dolgozóknak, az óvoda munkatársai pedig az SZMK szülők munkáját köszönték meg. A délután közös fotózással, uzsonnával (pizza, üdítő, limonádé) és baráti beszélgetésekkel folytatódott. Már esteledett, mikor minden jót kívánva elbúcsúztak egymástól a jelenlévők.
Kecskemétiné Viczián Ilona, Váriné Szlovák Erika és Nemes Jánosné, Fazekas Andrásné, Berta Somogyi Andrea dajkák búcsúztak a gyerekektől.

Thököly Óvoda

A ballagás alkalmával a nagycsoportosokat, a szülők, testvérek kíséretében, az óvoda udvarán búcsúztatták el. A ballagók kaptak egy-egy tarisznyát, és még egyszer utoljára bejárták az óvodát. Ezt követően felsorakoztak a Nap és a Katica csoportos ballagók a teraszon és a pedagógusok néhány emléket felidézve, személyre szóló üzenettel búcsúztak a gyerekektől. Az óvodában töltött utolsó pillanatokban megtekinthették az elmúlt 3 vagy 4 év legszebb emlékeit képekben és egy kis pogácsa és limonádé elfogyasztása mellett volt lehetőség beszélgetni, játszani az udvaron.
Vlcskóné Csatlós Erzsébet, Ősziné Dulai Zsuzsa, Klajkó Beáta Nap csoport, Bajkó –Albert Orsolya, Szelnicskóné Kapai Beáta Katica csoport óvodapedagógusai, Gmoserné Somogyi Mónika asszisztens, valamint Juhászné Feheér Mária és Szőgyiné Vida Beáta dajkák búcsúztak a ballagóktól.

Erdőtelki Óvoda

Az óvodától négy kisgyermek köszönt el, akik az új tanévet már az iskolában kezdik el. A ballagó ünnepség alkalmával mindenki ott volt az óvoda udvarán, aki valamilyen formában foglalkozott az eltelt évek alatt a gyermekekkel. Ebben az intézményben egyetlen összevont csoport működik, így minden kisgyermek elbúcsúzott a távozó barátoktól. Elhangzottak versek, dalok és egy szeretetről szóló mesedarab is. A program virágok átadásával zárult.
Csővári Andrásné Gitta, Répásiné Lovász Márta és Mucsi Annamária óvodapedagógusok, Kiss Józsefné Györgyike asszisztens, Dulainé Hati Annamária dajka búcsúztak a ballagóktól.

Filus Tibor

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (58 db kép)
MEGOSZTÁS