Írta: vira

Orbán Viktor miniszterelnök szerint minden hazai fertőzés esetén a behurcolás áll a háttérben, és ma vagy holnap kiderül, milyen szigorításokat vezetnek be újra.

A kormányfő szokásos péntek reggeli interjújában, a Kossuth Rádióban a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos kérdésekről és a gazdaságról is szó volt. A járvánnyal kapcsolatban arról beszélt, hogy újabb korlátozásokra számíthatunk itthon, de hogy milyenekre, azt még nem lehet tudni.

-Hirdetés-

Szó volt arról is, hogy mi a járvány első szakaszát megnyertük”, de Horvátországban, Romániában, Szerbiában megszaladt a koronavírus-fertőzések száma az elmúlt időszakban. A kormányfő szerint a behurcolás jelent nagy veszélyt Magyarországra, szerinte minden hazai fertőzés esetén a behurcolás áll a háttérben.

Az Operatív Törzs pénteken délig kapott határidőt, hogy a behurcolásra választ adjon. Ma vagy holnap döntést hoz a kormány az intézkedésekről.

“Több Balaton, kevesebb Adria” – mondta Orbán Viktor. Vagyis azt javasolja, hogy idén inkább a Balatonra menjünk nyaralni, mint Horvátországba.

Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu/mti.hu
Kép: csodalatosbalaton.hu

MEGOSZTÁS