Az Akasztói Sporthorgász Egyesület szervezésében idén is megrendezésre került július 6-11-ig az Aszódi István Gyermek, Ifjúsági Környezetvédelmi és Horgásztábor.

Az egyesület akasztói horgásztáborban 31 gyermek vett részt.

-Hirdetés-

A tábort a MOHOSZ Ifjúsági és Oktatási Szakbizottsága által a „MOHOSZ Horgász Utánpótlás-nevelési és Oktatási Program (HUNOP) 2020.” keretében elnyert pályázat alapján 664.000 forinttal támogatta, valamint a TESCO Globál Üzletlánc és több helyi vállalkozó is segítette a programot. A tábort Orbán Gábor vezette nagyon sok segítővel, akiknek köszönet jár a munkájukért.

A napi programok során hétfőn a regisztrációt követően sátorállítás volt, majd egészségügyi balesetelhárítási oktatásban részesültek a fiatalok, és ismertetésre került a tábor rendje.

A gyermekek elméleti és gyakorlati foglakozáson vettek részt, amely során betekintést nyerhettek a horgászat alapismereteibe, a hazai halfajokba, kötésekbe, szerelésekbe, valamint a saját készségek összeállításának gyakorlásába. A Kunsági Öntöző Főcsatornán a horgászhelyek bejárása, bemutatása.

A táborozók kedden horgásztak a Kunsági Öntöző Főcsatornán keszegfélékre. Bemutató horgászat volt – “snecizés” és “spiccbotozás” -, valamint elméleti foglalkozás az általános horgászismereti és jogi ismeretekből. Elméleti és gyakorlati foglalkozás is volt, mely során megismerték a szereléseket és a különféle kötéseket a fenekező készségekhez, benne a Feeder szereléshez.

A fiatalok szerdán elméleti és gyakorlati foglalkozáson vehettek részt, valamint megismerhették a tavi horgászat rejtelmeit a Bognár-tavon. A gyermekek részére előadás hangzott el a vízparton található gyógynövényekről és azok gyógyító hatásairól.

A csütörtöki napon a szokásos elméleti és gyakorlati foglakozás során a táborozók megismerhették a folyóvízi horgászatot a Dunán, valamint kipróbálhatták a Fedder horgászatot. Nagy élményt jelentett a gyermekeknek a napi program részeként a dunaföldvári Duna szakaszon a vízi túra.

Pénteken horgászat volt az Akasztói Horgász Parkban. Az elméleti és gyakorlati foglalkozás során előadást halhattak a táborozók a halőrzésről és a tiltott horgászati eszközökről, a tudatos környezetvédelemről, valamint környezetünk megóvásáról.

A programot egy vetélkedő is színesítette, ami az általános horgászismeretekről szólt. Ezen a napon kerültek kiosztásra a „tábor legjobb horgásza” verseny díjai, melyet Lucza Péter nyert meg, Brada Bence és Gucsek Martin előtt. A családi estét tábortűz mellett töltötték el a gyermekek jó hangulatban.

A tábor záró napján, szombaton horgászverseny volt a gyermekek részére. Minden fiatal megpróbálta a horgásztáborban tanultakat a gyakorlatban is eredményesen alkalmazni.

A záró horgászverseny eredményei:

Lány kategóriában:
1. Benyik Csenge
2. Varga Bettina
3. Balogh Zsófi

Fiúknál – 10 évnél fiatalabb korosztály:
1. Pecznyik Dominik
2. Paluska Ákos
3. Marussi Milán Botond
Különdíjat kapott: Fésűs Bendegúz Zalán és Varga Bálint.

Fiúknál – 10 év feletti kategóriában:
1. Lucza Péter
2. Suhajda Máté
3. Marussi Noah Levente
Különdíjat kapott: Brada Bence.

-Filus Tibor-

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (34 db kép)
MEGOSZTÁS