Az akasztói Faluház egyedülálló ötlettel rukkolt elő, a napközis táborok sorában még ilyenre nem volt példa.

Csehi Zoltánné igazgató tájékoztatta hírportálunkat a nyári táborról.

-Hirdetés-

Minden évben tartunk egyhetes gyermektábort a művelődési házban – kezdi beszámolóját Márti. Az idén a koronavírus felülírt sok programunkat, s mindenkire nehéz terheket rótt. Ezért úgy gondoltam, hogy mi azzal tudunk most a legtöbbet segíteni a szülőknek – akik a tanév alatt vették ki szabadságukat az online oktatás miatt -, hogy a szünidőben 5 nyári tábort hirdetünk meg 10 fős létszámokkal. Így 50 gyermeket tudunk táboroztatni úgy, hogy minden előírást be tudjunk tartani, minden higiéniai szabálynak megfeleljünk.

Az első tábort június 29-én kezdték, s augusztus 28-án fog befejeződni az utolsó turnus.

Minden második héten vannak a táborok, melyeknek vezetője Márti. Kisléghy Györgyné Ági a kézműves foglalkozásokat vezeti, Balázs Lászlóné Ildikó a tisztaságra és fertőtlenítésre ügyel, és van két diákmunkás segítő is, Nemcsényi Lili és Berta Bianka.

A tábor részleteiről is mesélt az igazgatónő:
– A gyerekek kézfertőtlenítés után lépnek be az intézmény előterébe, s különösen figyelünk a gyakori kézmosásra, amit minden csoporttal megtanulunk. A tábor ingyenes, a szülők csak a gyerekek számára rendelt ebédet fizetik. A többi dolgot: kézműves anyagokat, versenyek díjait mi biztosítjuk a táborozóknak. Nagyon sokat játszanak a szabad levegőn. Vannak sorjátékok, biciklitúra, aszfaltrajzverseny, mesemondás és bábozás, terápiás kutyus látogat hozzánk, interaktív előadáson vettek részt, kreatív foglalkozásokon készítenek kulcstartót, karkötőt, tolltartót, amit haza is vihetnek. A legnagyobb dicséret és öröm számunkra, mikor a gyerekek boldogok, s naponta elmondják „Nagyon jó a tábor, nagyon jól érzem magam!”

A negyedik turnus hétfői napján augusztus 10-én, 10.00 órai kezdettel kitárják az intézmény ajtaját mindenki előtt, ugyanis az Artisjus díjas Talamba Ütőegyüttes érkezik, interaktív hangszerbemutató gyermekműsorával, melyre a belépés díjtalan lesz!

Egy fantasztikus, látványos program várja majd a gyerekeket augusztus 30-án vasárnap, 16.00 órakor „A Szépség és a Szörnyeteg” címmel, a VSG Táncszínház előadásában, ami szintén ingyenes lesz az érdeklődők számára.

-Berkecz Mónika-

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (18 db kép)
MEGOSZTÁS