A Tázlári Református Egyházközség július első hetében evangélikus, baptista és református gyerekek részvételével rendezte meg hagyományos hittanos táborát.
32 lelkes tázlári és bócsai általános iskolás gyermek vett részt a napközis táborban, melyben a hagyományos programokon túl, új kirándulós programok is megjelentek.

-Hirdetés-

Jártak gyalog, valamint csettegővel a Tokodi-tanyán, ahol tevegeltek, lámákat simogattak, muflonokat, kecskéket, emukat láthattak Tokodi Károly tulajdonos jóvoltából.
Kirándultak Felsőlajoson, ahol egy magán állatkertet tekinthettek meg, nagyot játszottak a Soltvadkerti Tavirózsa Kalandpark játszóterén. „Végigjárták” hazánk nagy tájait a Magyarkertben, Vass Mihály „Csoki” közbenjárásával repülőgépeket csodálhattak Jakabszálláson.
Ebben az évben a strandos programot a Vadkerti-tó megújult strandja jelentette.

A szokásos módon idén is volt kézműveskedés, lovaglás és éjszakai túra. Többféle szabadidős sport- és társasjáték színesítette a tábor szabad foglalkozásait, melyek megunhatatlanok voltak a gyermekeknek. A péntek esti tábortűzre a szülőket is várták, ahol ifjúsági énekeket énekeltek, a szülinapos Fazekas Bálintot köszöntötték és együtt vacsoráztak kicsik-nagyok.

László Lajos és Ulakcsai Zoltán lelkipásztorok a reggeli áhítatokon vállaltak szolgálatot. A hét bibliai tanítását a keresztyén ember imádságának fontossága adta Máté evangéliuma alapján. Az imádságokkal, a közös énekléssel és tánccal pedig a bibliai üzeneteket mélyíthették el a gyermekekben, melyről a vasárnapi istentiszteleten bizonyságot is tehettek a gyülekezet előtt. Ezen az alkalmon szinte teljes létszámban adtak hálát a tábor áldásaiért.

A tábor támogatásáért a szervezők – Ulakcsainé Lovas Jolán, Ulakcsai Zoltán, Bánné Gulyás Henrietta és Péli Ottóné – köszönetet mondanak a pályázatot kiíró Nemzeti Együttműködési Alapnak (NEA-TF-20-O-V-0316-számú pályázata), a szülőknek és A Tázlári Református Gyülekezetért Alapítványnak a lehetőségért.

Berkecz Mónika

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (35 db kép)
MEGOSZTÁS