A Család és Gyermekjóléti Szolgálat az önkormányzat támogatásával évről-évre segítséget biztosít a gyermekek nyári felügyeletébe Tabdin. Azonban Tóthné Varga Regina nemcsak itt, hanem Kaskantyún is családsegítőként dolgozik, melynek köszönhetően több mint 40 gyermeknek volt lehetősége részt venni a napközis táborban. A programok szervezésébe Kutyifa Ferencné is bekapcsolódott.

A gyerekekre egy hét önfeledt strandolás és játék várt ezen a héten.  

-Hirdetés-

A hétfőt és a szerdát strandolással töltötték a Kiskőrösi Rónaszéki Fürdőben, míg kedden a kaskantyúiak áttekertek barátaikhoz Tabdira, ahol bűnmegelőzési és balesetmegelőzési programon vehettek részt. A rendvédelmi napon Kuti Erika r.őrnagy vezetésével, egy játékos vetélkedő várt rájuk, majd a rendőri bemutatón például az ujjlenyomat-vétel technikáját is kipróbálhatták. A Kiskőrösi Mentő Alapítvány több érdekes eszközt és mentési technikát is bemutatott ezen a napon, sőt még az önkéntes tűzoltóság is kivonult, ám tűzoltásra ezúttal szerencsére nem volt szükség. A  gyerekek körében a tűzoltó sugárcső aratta a legnagyobb sikert, melyet egyesével ki is próbálhattak. 

Nincs tábor kreatív foglalkozás nélkül, és hogy a mozgás se maradjon el egyik napon sem, ezért csütörtökön a tabdi gyerekek kerékpároztak át Kaskantyúra. Délelőtt kerékpáros ügyességi versenyen mérhették össze “erejüket” a gyerekek, sőt lehetőség volt közös játékra is az általuk készített kreatív darabokkal, míg délután az Újházi család tavához látogattak el. A szervezők a lehetőségért ezúton is köszönetüket fejezik ki a családnak.

A tábor mai napját a kaskantyúiak számára elmosta az eső, azonban a tabdi kispajtások strandoltak még egy utolsót.  

A gyermekek biztonságos felügyeletéért köszönet a kísérő pedagógusoknak, családtagoknak. 

Berkecz Mónika
Fotók: Berkecz Mónika és Léder Kornélia

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (59 db kép)