Avatar photo
Írta: Kis Edina

2020. július 22-től háromnapos unaloműző tábort tartottak Tabdin. Az első nap két csoportra osztották a megjelent gyerekeket, az egyik csoport Marika nénivel készíthetett pizzát, a másik pedig Irma tanárnővel és segédjével, Kiss Kingával egy jó kis hűsítő limonádét, amit tetszés szerint díszíthettek. Az első napból természetesen a játék sem maradhatott ki.

Pizza készítés Marika nénivel
-Hirdetés-

Július 23-án Horváth Dalma óvó nénivel készíthettek asztali díszt, Horváth-Hetényi Vivien óvó nénivel pedig WC papír gurigából mozgó állatfigurákat. Az elkészült műveknek csak a fantázia szabott határt, volt itt minden: elefánt, tigris, macska…

A csütörtöki nap végén Irma tanárnő segítségével megismerkedhettek a fonalgrafika rejtelmeivel. Szebbnél szebb dolgokat készítettek, volt, aki anyukájára és mamájára is gondolva, több dolgot is alkotott. 

A kreativitás eredménye

Az utolsó nap tettek egy csodás sétát a Tabdi Kőrises Égerláp Természetvédelmi területen. Mórvai Edina és Biró Csaba, a Kiskunsági Nemzeti Park Kolon-tavi törzskerület természetvédelmi őrei kalauzolták a táborosokat. A túra során rengeteg érdekesség elhangzott, nemcsak a növényeket mutatták be, hanem több pillangó és rovar különleges történetét is hallhatták a gyerekek.

Bíró Csaba mesélés közben

Az utuk során megpihentek Tabdi határában a Denevér-lak szomszédságában, ahol egy-két példány meg is mutatta magát. Hazafele tartva a csoport kapott egy segélyhívást, mely szerint egy nagytestű madár bajba került. A túravezetők autóval a segítségére siettek, a gyerekek pedig izgatottan várták a reményük szerinti boldog végkimenetelt.

Az egerészölyv megmenekült, Edina és Csaba a gondozásába vette, míg felerősödik teljesen és szabadon szárnyalhat tovább.

A megmentett egerészölyv

K.E.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (103 db kép)
MEGOSZTÁS