Írta: vira

Font Sándor Bács-Kiskun megye 3. számú választókerületének országgyűlési képviselője és Domonyi László Kiskőrös polgármestere közös sajtótájékoztatót tartott 2020. július 23-án a kiskőrösi Polgármesteri Hivatal dísztermében. A tájékoztató fő témái a kiskőrösi beruházások voltak. A VIRA.HU kérdésére a kiskőrösi fürdő is napirendre került.

„Az Országgyűlés tavaszi ülésszakában döntött arról, hogy megalakítja a Közép-Duna Menti Kiemelt Térséget. Ezzel a határozattal egy új fejlesztési övezet jött létre, amelyen kívül csak egy található még az országban. Ez azt is jelenti többek között, hogy Kalocsa lesz az egyik központja e kiemelt térségnek, így Kiskőrösnek is elemi érdeke, hogy még szorosabbra fűzze a turisztikai kapcsolatokat a várossal” – tájékoztatott Font Sándor országgyűlési képviselő.  

Font Sándor: Kiskőrösnek reális lehetősége van arra, hogy a fürdőt újragondoljuk és fejlesszük.
-Hirdetés-

Elmondta, hogy a turisztikával foglalkozó szakemberek egységes meglátása az, hogy rendkívüli módon fogja egymást erősíteni a két város az értékek tekintetében.

Ebbe az értékkörbe tartozik bele a Kiskőrösi Rónaszéki Fürdő is.

Mint minden országgyűlési képviselő, úgy Font Sándor is az elmúlt félévben egy személyes találkozó keretén belül megbeszélést folytatott Orbán Viktor miniszterelnökkel, ahol többek között fejlesztési elképzelésekről is szó esett.

„Úgy tűnik, hogy Kiskőrösnek reális lehetősége van arra, hogy a fürdőt újragondoljuk és fejlesszük. Ebben az esetben milliárdos nagyságrendű fejlesztésre kell gondolni, aminek az alapjait a beszélgetés folyamán letettük. Átbeszéltük azt az elképzelést, hogy mit is szeretnénk, milyen fizikai adottsággal bír a fürdő, hova nőheti ki magát ez a gyógyvízzé minősített nagy érték, ami Kiskőrösnek megadatott” – tájékoztatott Font Sándor.

Mint ahogyan a politikus is fogalmazott,

várhatóan egyre szélesebb körű látogatóközönség várható,

hiszen a paksi atomerőmű építkezése ezt a folyamatot is „generálhatja”, ráadásul a paksi projekt időtartamát tekintve több, mint 10 éves lesz.

„Fel kell készülni egy új látogatói közönség megcélzására, és ennek a logikájába építettük bele a kiskőrösi fürdőt is. Ennek a kezdőlépése már megtörtént: egy csoportot bíztunk meg, hogy nézzék meg, hogyan lehet a legköltséghatékonyabban működni. Bízok benne, hogy erre rövid időn belül nyilvánosságra hozható fejlesztési elképzelés lesz” – tette hozzá a honatya.

Kiss Tamás
Borítókép: Kiskőrösi Rónaszéki Fürdő facebook oldala.

MEGOSZTÁS