Írta: vira

A PEOPLE TEAM augusztus 2-án kezdődő idei utolsó turnusában nem csak a fotózás iránt érdeklődőket várják, sokféle más tábor tematika közül is lehet választani.

Egy hét alatt elsajátíthatod a fényképezés rejtelmeit. Hozz saját gépet, de kölcsönbe is kaphatsz egyet – a lényeg, hogy légy kreatív, és érdekeljen a fotózás. A többi már a PEOPLE TEAM dolga.

-Hirdetés-

„A fotós feladata az, hogy nyitva tartsa a fényképezőgépen a zárat akkor, amikor körülötte mindenki lehunyja a szemét” – mondta Chris Greenhalgh. Egyetértesz vele? Megszállottja vagy a képeknek? Folyamatosan a jó témát keresed? Szerinted egy fűszál is lehet annyira érdekes, mint a Kardashian család? Szeretnéd tudni, hogyan javíthatnál fényképeid minőségén? Nem vagy még 18 éves? Akkor gyere el a PEOPLE TEAM nyári táborába!

Ezt tudja a PT

A harmincéves PEOPLE TEAM idén 10 témacsomaggal, 31 témával és 3 turnusban várja kecskeméti, új generációs táboraiban a 7–17 éves fiatalokat. A KREATÍVOK + MŰVÉSZEK szekcióban található a jövő fotóművészeit támogató tábor, ahol dolgozhatsz a saját fényképezőgépeddel, de a szervezőktől is kérhetsz egy profi masinát.

Gyakorlat teszi a mestert, mondják, de azért az egy hét alatt a szárnypróbálgatások mellett képbe kerülsz az olyan alapfogalmakkal is, mint a camera obscura, az analóg gép és a filmelőhívás. Az első két napon megtanulsz bánni a kamera funkcióival, utána pedig azt fotózhatsz, amit csak szeretnél. A kiadott projekten belül szabadon mozoghatsz, illetve retusálhatsz is.

Kizárólag appokat használsz? Itt közeli barátságba kerülsz majd a Photoshoppal és a Bridge-dzsel: ezek segítségével eltüntetheted a bőrhibákat a portrékról, és különböző effektekkel is dolgozhatsz. Kiállítás? Meglátogathatsz és szervezhetsz is egyet. A turnus végén ugyanis be fogod mutatni alkotásaidat, így mindenki gyönyörködhet bennük. Bizony, saját portfólióval térsz haza, amely akár pályafutásodat is megalapozhatja.

Konzervdobozból fényképezőgép

A PT-nél kedvedre kísérletezhetsz, a lényeg a kreativitás és a látásmód. A kor nem akadály: kisiskolásként is lehet érzéked a képalkotáshoz. Előfordulhat, hogy a következő Robert Capa vagy André Kertész veszett el benned – kortárs és klasszikus, magyar és nemzetközi művészek munkásságát egyaránt megismerheted, és meríthetsz belőlük.

Csapatban és esetenként személyre szabott foglalkozásokkal várunk. Jó fej társaid lesznek, akikkel délután és az este folyamán együtt bandázhattok, vagy ha nagyon kitartóak vagytok, egész álló nap kereshetitek a megfelelő fotóalanyokat.

Tudod, a téma a táborban – és Kecskeméten – hever, az elkészült munkadarabokat pedig közösen elemezzük, javító szándékkal. Mutasd meg, ki vagy! A történeti és a technikai iránymutatásról a PT gondoskodik.

A fotózás mellett több mint 20 további tábor tematika is vár ugyanitt:

NYELVEK + ORSZÁGOK

ANGOLTÁBOR
HUNGARIAN

MOZGÓKÉP + MÉDIA

FILM
MÉDIA
YOUTUBERTÁBOR
MINECRAFT-ÉLMÉNYTÁBOR
SCRAP MECHANIC
JÁTÉKTESZTTÁBOR

TECH + JÖVŐ

INFORMATIKA
ROBOTIKA ÉS PROGRAMOZÁS
DRÓNÉPÍTŐK ÉS -PILÓTÁK
TE VAGY A JÖVŐ
ÍGY MŰKÖDIK

JÁTÉK + KALAND

LOGIKATÁBOR
LEGÓTÁBOR
JÁTÉKTÁBOR

SZÍNHÁZ + SZÍNÉSZET
KUTATÓK + KALANDOROK

ZÖLD TÁBOR
RÉGÉSZET
KALANDTÁBOR
WWF
OCEAN CLEANUP – BOYAN SLAT
PÉLDAKÉPEM GRETA THUNBERG

MOZGÁS + RITMUS

SPORTTÁBOR
TÁNCTÁBOR

MEGOSZTÁS