Újra tétmérkőzéseket játszottak a megyei labdarúgásban, ugyanis az elmúlt hétvégén rendezték meg a Magyar Kupa megyei selejtezőkörének első fordulóját. Kiskőrös a bajnoksági címre is esélyes Jánoshalmát fogadta. Mindkét együttesben csupán csekély változások történtek a nyár folyamán.

-Hirdetés-

A nagy meleg ellenére és a sok kilátogató szurkoló örömére nagy elánnal vetették bele magukat a játékosok a mérkőzésbe. Gyorsan, már a 8. percben megszerezte a vezetést a vendég Jánoshalma. Harnos Zoltán adott be jobbról precízen Babic Srdan-nak, aki egy csel után a kijövő Ámann melett a hazai kapuba gurított (0-1). Öt percre rá újra Babic volt eredményes: ekkor jó húsz méterről eresztett meg egy lövést, a bal kapufa érintésével újra a hazaiak kapujában landolt a labda (0-2).

Babic Srdan (labdával) 18. perc alatt mesterhármast ért el

A középkezdés után hamar meg is érkezett a Kiskőrös szépítése. Simon Dominik jobb oldali beadása után Nagy Attila fejelt a vendégek hálójába (1-2). Sokáig azonban nem örülhettek a hazaiak, hiszen három perc múlva újra betaláltak a vendégek. Szabó Szilárd jobb oldali bedobása után Balázs Dávid csúsztatta meg a labdát, melyet Babic Srdan fejelt végül a hazai kapuba (1-3). A szerb légiós ezzel megszerezte saját maga és csapata harmadik gólját.

Az ivó szünet után élesebb játékba kezdett a hazai gárda: A 25. percben Salami lövésénél védett nagyot a vendégek kapusa. A 32. percben Nagy Attila lőtt kapura, mely után a vendégek hálóőre éppen Dunai Rudolf elé ütötte ki a labdát, aki egy cselt bemutatva lőtte ki a bal alsót (2-3). A szünetig az eredmény már nem változott, így egygólos vendég előnnyel vonultak a csapatok pihenőre.

Nagy Attila fejjel volt eredményes a találkozón

A második félidőt egy vendég kapufa nyitotta, és ezt követően, az 55. percben Simon Dominik szabadrúgása után Eugene Salami fejesét védte bravúrral Füstös, a vendégek kapusa.

Az 58. percben közel állt az egyenlítéshez a hazai csapat. Simon Dominik beadása után Dunai Rudolf lövése találta el a kapufát majd Salami próbált gólt szerezni, de a vendégvédők végül tisztázni tudtak. Egy perc sem telt, mikor Maravic szabadrúgása után Harnos lőtt fölé. Két perc múlva Salami kapott remek labdát a tizenhatoson belül, de nem tudott ráfordulni a kapura.

Pintyi Roland próbál előretörni

A 74. percben a kiskőrösiek új szerzeménye, Mihály Dávid szabálytalankodott a tizenhatoson belül Harnos Zoltánnal szemben, melynek következtében Mihály megkapta második sárgalapját: a kiállítás sorsára jutott, a vendégek pedig a büntetőhöz, melyet  Harnos érvényesített (2-4). A 89. percben megint Simon adott be jobbról, mely után Eugene Salami egy lefordulást követően szerzett gólt (3-4). Ezzel a találattal éledtek újra a hazai remények. De e mérkőzés során a kiskőrösiek támadásait már nem koronázta gól. Így maradt a 3-4-es végeredmény.

Ámann Márk lövést hárít a második játékrészben

A találkozó után a Kiskőrös csapatkapitánya és hálóőre Ámann Márk nyilatkozott portálunknak:

„Azt mondom le a kalappal a csapat előtt. Hosszú idő után, az első tétmérkőzésen nagyon jól teljesítettünk. Látszik az együttesen, hogy még nem 100%-os, de bízom benne, hogy a bajnoki mérkőzésekre mindenki az lesz. Sajnos az elején bugyuta gólokat kaptunk, melyek elkerülhetőek lettek volna, de szerencsére fel tudtunk állni ebben a helyzetben is: előbb 0-2, majd 1-3 és 2-4 után is. A bírókról nem szeretnék beszélni, úgy gondolom maradtak bent sárgalapok. A meglátásaim viszont pozitívak e mérkőzés után. Ennek szellemében megyünk tovább és reméljük, a bajnokin jobb formában leszünk.”

Beniczki Dávid

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (41 db kép)
MEGOSZTÁS