Jelen pillanatban még mindenki a nyár adta örömökkel, strandolással, pihenéssel van elfoglalva, és aki teheti, épp szabadságát tölti jelenleg. Szeptember 1-től – reményeink szerint – a 2020-2021-es új tanév elindul. Hogy ez normál oktatás mellett, vagy digitális módon kezdődik meg még kérdéses, hiszen nem tudhatjuk, hogy lesz-e második hulláma a koronavírus-járványnak. Bízunk benne, hogy nem.

-Hirdetés-

A soltvadkerti Evangélikus Egyházi Óvodában azonban egy korszak ezen a nyáron bizonyosan lezárul és elkezdődik valami új. Lakatosné Hachbold Éva eddigi óvodavezető asszony és az „evi ovi” útjai 10+14 év után, a korábbi intézményvezető asszony és az evangélikus gyülekezet elnökségének és presbitériumának közös megegyezésével különválnak. Évi óvónéni múlhatatlan érdemei elismerése mellett adja át a stafétát utódjának. Életéhez, új szakmai kihívásaihoz jó egészséget és sok sikert kívánunk! Kíséri őt végtelen sok emlék, munkájának lenyomata, és ami egy óvónő számára talán a legfontosabb: az evangélikus óvodából kikerülő volt óvodásainak szeretete.

Az új megbízott óvodavezető, Szarka Rita eddigi helyettes intézményvezető lett. Rita óvónéni jól ismert személye és kompetenciái garancia a gyermekek és a szülők számára, hogy ez eddigi magas szintű pedagógiai munka és a rendszerváltás után az országban elsőként elinduló egyházi óvodában 3 évtizeden át töretlenül megmutatkozó „plusz” megmarad. Megbízatását a gyülekezeti presbitérium egyhangú támogatása mellett kezdheti meg.  

Az óvoda működésében némi hangsúlyeltolódás mindenképpen várható. Az eddigi széles spektrumú foglalkozás-kínálat megőrzése mellett alapvetés, hogy szeptember 1-től a szülőkre és családokra semmilyen anyagi jellegű plusz teher nem hárul. Várhatóan csökken az óvodaidőn kívüli programok száma, az intézmény arculatát az egyediség helyett a letisztult egyszerűség irányába kívánjuk fordítani, természetesen a magas szintű pedagógiai műhely munka és a keresztyén szemléletű oktató és nevelő munka megőrzése mellett.

Ezúton várjuk szeretettel mindazon családok és óvodások jelentkezését, akik a város szívében, az evangélikus iskolával szemben található óvodánkba kívánják íratni gyermekeiket.

Jelentkezni Szarka Rita megbízott óvodavezetőnél lehet.   

Mindenkinek tartalmas pihenést és aktív feltöltődést kíván a nemsokára induló új tanév megkezdése előtt a Soltvadkerti Evangélikus Egyházközség elnöksége

Homoki Pál, esperes

MEGOSZTÁS