Az augusztus 4-i természeti csapás a Koltói Anna utcát sem kímélte Soltvadkerten. Szerdán, a műszaki mentésben a mélykúti tűzoltók csapata is részt vett. 

Az ítéletidő után több utca lakói is összefogtak és segítették egymást, ahogy tudták. Az esővíz elvezetése a kertek alatt, az utcai árkok átjárhatóvá tétele, a szivattyúzás ilyenkor megszokott dolog a kisvárosban — jól emlékszünk még az 1990-es évek belvizeire!

-Hirdetés-

A Koltói Anna utca is tengerré változott, ahová csak a legbátrabbak merészkedtek be autóval. Vagy inkább traktorral.

Pillanatkép a tengerré változott Koltói utcából

A szél által megbontott tetők helyreállítása még csak működött önerőből, de a kidőlt fák lerántása és feldarabolása inkább igényelt szakmai segítséget. Így járt Lehrné Edit is, aki nyugdíjasként, egyedülállóként ápolja vele élő édesanyját. Az, hogy a tető beázott, még hagyján, de kidőlt az udvarban állandó árnyékot biztosító diófa is. A szomszédok próbálkoztak a mentesítéssel kedd este, de elektromos láncfűrésszel nem illik esőben dolgozni…

Edit néni és a mélykúti tűzoltók

Szerdán aztán megjött a segítség: a mélykúti tűzoltók lelkes csapata kétórás munkával összedarabolta a diófát úgy, hogy a tetőnek csupán az oldalsó lécborítása sérült meg. Ennél sokkal nagyobb is lehetett volna a baj!

A tűzoltók a kidőlt diófát darabolják fel

A műszaki mentés egyébként elővigyázatosságot, szaktudást és védőfelszerelést igényel. Laikusként belefogni balesetveszélyes, mert ne feledjük: „A jó szándék kevés!”…

Káposzta Lajos – Edit néni szomszédja

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (22 db kép)
MEGOSZTÁS