Augusztus 3-7 között második alkalommal rendezett horgásztábort a Soltvadkert-Kiskőrös Petőfi HE a Vadkerti-tónál. A gyermekek részére meghirdetett tábor foglalkozásain 19 fiatal vett részt.

-Hirdetés-

A programról az egyesület alelnöke, Ungvári Ferenc elmondta, hogy a fiatalokat megszólító események sorában ez volt a hetedik horgásztáboruk az elmúlt négy év távlatában. Nagy volt az érdeklődés a tábor iránt és a résztvevők között voltak többen visszatérők is az újak mellett. A helyi fiatalokon kívül érkeztek még Akasztóról, Kiskunhalasról, Kiskőrösről és Bócsáról is.

A táboroztatást a Bethlen Gábor Alapkezelőtől kapott pályázati támogatás segítségével tudták megszervezni. Az egyesület nagy hangsúlyt fektet arra, hogy egyre több fiatal legyen a tagság körében és biztosítva legyen az utánpótlás is.

Az ifjúsági korosztállyal Borsos József foglalkozik jelenleg, de a későbbiekben szeretnének majd a fiatalok részére kialakítani egy szakmai vezetést. A cél az, hogy rövidesen ki tudjanak alakítani egy ifjúsági versenycsapatot. Az ilyen nyári táborok jól szolgálják azt, hogy a későbbiekben kialakuljon az egyesület utánpótlásának gerince.

Jelenleg az egyesület tagságának (430 fő) mintegy 40 %-ára tehető a fiatalabb, 50 év alattiak aránya, amely jelentősen javult az elmúlt években. A fiatalok számának növekedésében nagy szerepet játszott, hogy sokat változott a vízpart, a horgászási lehetőségek és az egyesületen belül is nyugodt, megtervezett, átlátható munka folyik.

Az alelnök örömmel számolt be arról, hogy az elmúlt napok hatalmas esőzéseinek következtében mintegy 20-22 cm-el nőtt a tó vízszintje és jelentősen javult az oxigén tartalma is. A vízparton és a horgászhelyek környezetében a viharok csekély mértékben okoztak károkat, csupán néhány letört gally jelezte csak a szélsőséges időjárás előfordulását.

Ungvári Ferenc és Barna Lajos

A horgásztábor szakmai programjáról Barna Lajos táborvezető elmondta, hogy a foglalkozások során az alapoktól indultak el, megismertetve a fiatalokat a környezettel, a tóval és a vízben található halállománnyal. A gyermekek megismerkedhettek a horgászbotok fajtáival és a különböző szerelékekkel is. Sokat gyakorolták a horogkötéseket és a tábor végére eljutottak a fenekezős horgászatig.

A napi program reggel elméleti oktatással kezdődött, majd horgászat volt délig. Az ebédet követően újabb előadás volt eszközök bemutatásával is, majd horgászattal zárult a nap. Az együtt töltött hét során sok törpeharcsát, keszegféléket és szép, méretes pontyokat is fogtak a gyermekek.

A záró napon házi versenyt rendeztek a táborozó gyermekek között, amely során úszós szerelékkel fogták a fiatalok a kisebb halakat és az összesített eredménynél a halak darabszáma alapján alakult ki a sorrend.

-Filus Tibor-

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (21 db kép)
MEGOSZTÁS