A megyei I. osztályú labdarúgó bajnokságban szereplő Kiskőrösi LC csapata felkészülési mérkőzést játszott augusztus 8-án hazai környezetben. A 10.30 órakor kezdődő találkozón rekkenő hőségben fociztak a fiúk.

A kiskőrösi együttes jó játékkal nyert a Fejér megyei I. osztályban középcsapatnak számító Ercsi Kinizsi gárdája ellen 2-0-ra (1-0): Ámann – Hajnal, Madácsi (Mokrickij/Filus), Rácz (Tóth Á.), Vajda, Mihály, Nagy A., Pintyi (Breznyán), Simon, Dunai, Salami. Az első félidőben mezőnyjáték folyt, de a kapu előtt a kiskőrösieknek volt több helyzete. A 14. percben egy szép támadás végén a bal oldalon elfutó Simon Dominik szerzett vezetést a hazaiaknak (1-0). Az első játékrész végén a vendégek egyik csapatvezetője rosszul lett, ami miatt mentőt kellett hívni.

Mentőt kellett hívni a labdarúgó pályára a vendégek egyik csapatvezetőjének rosszulléte miatt
-Hirdetés-

Úgy tudni, hogy a nagy hőségben a vérkeringésével történt valami, ami miatt a mentő elszállította a helyszínről a kiskunhalasi kórházba. A második játékrészben a helyzetek alapján akár több góllal is nyerhetett volna a kiskőrösi együttes. Fontos megjegyezni, hogy a 61. percben Rácz Dominik buktatta ellenfelét és az ezért megítélt büntetőt Ámann Márk nagy bravúrral kivédte. A hazaiak második találata a 71. percben született, amikor a kiskőrösiek „lenullázták” az Ercsi védelmét és Simon Dominiknak közelről már csak az üres kapuba kellett passzolni a labdát (2-0). Az utolsó 20 percben mindkét csapat elfáradt, helyenként kettészakadt a mezőny, voltak helyzetek mindkét oldalon, de újabb gól már nem született.

Miskovicz Bálint – Kiskőrösi LC edzője:

-Sajnos az idei első tétmérkőzésünkön a Jánoshalma ellen hazai pályán fájó vereséget szenvedtünk. A kupatalálkozón a tavalyi bajnok ellen a rutintalanságunk volt a döntő, hiszen négy 20 éves játékos volt a védelemben, ahonnan nagyon hiányzott Madácsi Gábor és Hajnal Gábor. Elkerülhető gólokat kaptunk, de bíztató volt, hogy nem adtuk fel és vesztett helyzetben is gólokat tudtunk lőni, valamint két alkalommal a kapufát is eltaláltuk. Úgy gondolom, hogy ilyen teljesítmény után emelt fővel jöhettek le a fiúk a pályáról. Az Ercsi ellen is egy jó mérkőzést játszottunk, ami kiválóan szolgálta a felkészülésünket. Végig mi irányítottuk a játékot, de sajnos a kapu előtt a helyzeteink töredékét tudtuk csak gólra váltani. A helyzetkihasználáson mindenképpen kell javítanunk még a bajnoki rajtig. Az új szezon kezdete előtt még egy edzőmérkőzésünk lesz Borotán, mely után 6 felkészülési találkozóval a lábunkban utazhatunk majd el augusztus 21-én az első bajnoki találkozónkra Tiszakécskére.

Filus Tibor

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (30 db kép)
MEGOSZTÁS