A Csendes Ősz Idősek Otthona Család- és Gyermekjóléti Szolgálata az iskolai szünetben is segít a családoknak, hogy a gyerekek hasznosan, kellemesen tölthessék szabad idejüket. Az intézmény munkatársai az idei nyár második táborát szervezték meg augusztus 10. és 14. között. Mint mindig, most is térítésmentesen vehettek részt a jelentkezők a programokon.

-Hirdetés-

A foglalkozások a jelenleg hatályos egészségügyi rendszabályok betartása mellett folytak 14 fővel. A szervezők a szülőkkel együttműködve gondoskodtak a gyermekek napvédelméről és a rendszeres folyadékpótlásról a szabadtéri tevékenységek során.

A hét ismerkedéssel, közösségépítő játékokkal kezdődött, majd Fejesné Kókai Judit védőnő vezetésével egészségnevelő foglalkozáson, játékos formában sajátíthattak el a gyerekek hasznos ismereteket. A napjainkban igen fontos szabályos kézmosást is gyakorolták.

A gyerekeknek mindig vonzó és titokzatos a rendőrök, a tűzoltók, mentősök munkája. Kedden kellemest a hasznossal kötötték össze a szervezők. Élményeken keresztül juthattak fontos információkhoz a táborozók.

A Kiskőrösi Rendőrkapitányság munkatársai dr. Kuti Erika c.r. őrnagy, bűnmegelőzési főelőadó vezetésével nagyon érdekes és izgalmas, nem utolsó sorban hasznos tevékenységeket szerveztek a fiataloknak. Baltás Adrienn c. r. zászlós balesetmegelőzési előadó olyan játékokat hozott, melyek révén ismereteket gyűjthettek a bűnmegelőzés kérdéseivel és a biztonságos közlekedés szabályaival kapcsolatban.
Lasancz László c. r. tzls. a bűnügyi helyszíneken nyomrögzítésre használt eszközökről és eljárásokról tartott izgalmas előadást.


Hasznos, ha már az iskoláskorúak is megismerkedhetnek az elsősegélynyújtással. Bármikor szükség lehet rá, hogy valaki a bajbajutott társán segítsen. A Kiskőrösi Mentőállomásról Nagy Sándor mentőtechnikustól láthatták, tanulhatták, gyakorolhatták az elsősegélynyújtás legfontosabb fogásait, szabályait, közben a mentősök sokrétű munkájáról hallhattak a gyerekek.
Mindig nagy érdeklődés kíséri a nagy piros autó megjelenését is. Ez alkalommal is beparkolt a Gyermekjóléti Szolgálat udvarába, és a keceli tűzoltó őrs munkatársai bemutatták tűzoltókocsi felszerelését, azok rendeltetését. A vállalkozó szelleműek kipróbálhatták a tűzoltófecskendőt is.
Délután filmnézésre került sor.

Földes Ferencné Eszter néni és férje Feri bácsi most is meglepetéssel készült. Palacsintát hoztak a gyermekeknek.

Szerdán erő- és kitartás próba következett. A tábor résztvevői kerékpárral érkeztek Soltvadkertre a Tavirózsa Fittness és Kalandparkba, ahol egész nap izgalmas mozgásos tevékenységek várták a csapatot.

A csütörtöki nap a délelőtt Filus Attila és családja jóvoltából a Keceli Levendulásban telt, ahol, szabadtéri játék, kikapcsolódás mellett ismerkedhettek a gyerekek a kert háziállataival, vidám program volt a malacok, kecskék, tyúkok etetése. Lehetőség volt illatos levendulazsákocska készítésére is, melyet haza is vihettek.
A nap további részében választható programokra, játékra került sor. Filmnézésre kerti pihenésre és szervezett játéktevékenységekre volt lehetőség. Gólyalábon járás, célba dobó játékok, társasjátékok, a foci, a tollaslabda, aszfaltkrétázás, rajzolás közül lehetett választani.

Talán a legizgalmasabb nap a péntek volt. A keceli Négykerékhajcsár Terepjáró Klub, Szabadidő Sport Egyesület tagjainak terepjáróin utazhattak a gyerekek a Palásti tanyához, ahol a házigazda szeretettel fogadta őket. A nap folyamán a közös játéké volt a főszerep és sorversenyeket tartottak. A tábor zárásaként a már hagyományos „Ki mit tud” vetélkedőt is megrendezték.

A heti programok megvalósításához hozzájárultak támogatásukkal a Csendes Ősz Idősek Otthona munkatársai, Filus Attila, Filusné Borbényi Éva, Földes Ferenc, Földes Ferencné, Herczegné Fejes Margit, Kecel Város Önkormányzat Védőnői Szolgálata, Kecel Város Önkormányzati Tűzoltósága, Kiskőrösi Mentő Alapítvány, Magyar Vöröskereszt Kiskőrös Városi Szervezete, Négykerékhajcsár Off-Road Klub tagjai, Ondrovics István, Palásti László (Palási Húsbolt – Kecel), Palásti László, Palástiné Borbényi Katalin, Rendőrkapitányság Kiskőrös, Tavirózsa Családi Fitness és Kalandpark – Soltvadkert, Vén Zoltánné.

A képek a szerző és Tálas Hajnalka felvételei.

-E-

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (65 db kép)
MEGOSZTÁS