A Kiskőrösi Egészségfejlesztési Iroda minden évben kettő, ingyenes úszásoktatást szervez felnőtteknek. A 15 alkalmas, kétórás edzés alatt a résztvevők megismerkedhetnek a mell, – hát, – gyors, és a pillangó úszásnemmel is.

-Hirdetés-

Az idei első tanfolyam januárban indult. A járványhelyzet miatt a mai nappal tudták megtartani a záróalkalmat. Húszan döntöttek úgy a télen, hogy felfrissítik gyermekkori úszótudásukat vagy elkezdik megtanulni az alapokat.

Mielőtt a vízbe ereszkedtek volna, Gulics Valentina, az EFI munkatársa köszöntötte az úszókat, majd mindenkinek átadta a személyre szóló oklevelet.

Pásztor Gyula, úszásoktató és Gulics Valentina, az EFI munkatársa

Volt olyan pedagógus, akit a hivatástudata vezetett a tanfolyamra. Úgy érezte, akkor tud felelősen gyermekeket táboroztatni, ha megtanul úszni, ráadásul a gerincproblémái is javulni látszódtak a mozgás során.

Érkeztek barátnők, akik egymást „rántották be a buliba”, és olyan sikeres volt az akció, hogy végül mindkettőjük férje csatlakozott hozzájuk. Néhányuknak maga a mélyvíz tudata jelentett nehézséget, és ezt a félelmet győzték le az órákon.

Sokuknak a gyermekeik is Pásztor Gyula tanítványaként tanultak meg úszni, és most saját bőrükön tapasztalhatták meg a tanár úr jókedélyű szigorát, szakmaiságát. Mindannyian elismerően nyilatkoztak az oktatásról. Jó hangulatú, hasznos heteket tudhatnak maguk mögött.

Gulics Valentina elmondta, hogy a következő tanfolyam szeptemberben indul, melynek a részleteiről az EFI Facebook oldalán is tudnak tájékozódni az érdeklődők.

Kutyifa Anikó
A képeket Kutyifa Ágnes készítette.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (15 db kép)
MEGOSZTÁS