Első alkalommal szervezett „levendulanapot” a Látogatóközpont, melynek ötletét a Tihanyi-félsziget egyre népszerűbb programjai ihlették.

-Hirdetés-

Tóth Anett intézményvezető elmondta, hogy a mai esemény a nyitánya azoknak a múzeumpedagógiai foglalkozásoknak, melyeket szeptembertől szeretnének beindítani, amennyiben a járványügyi helyzet lehetővé teszi.

Helyi és vidéki iskolák számára biztosítanának – programbővítés keretében – még több lehetőséget az értékes kikapcsolódásra.

A kampányhoz kapcsolódóan a Bim-Bam Cukrászda ma hajnalban levendula fagylalttal bővítette kínálatát. Ha az új íz elnyeri a vendégek tetszését, a későbbiekben is elérhető lesz.

Levendulafagyi a Bim-Bam cukrászdában

A Levendula terasz kávézójában Tihanyból származó levendulakávét, levendulás zabkekszet, limonádét kóstolhattak meg a látogatók. A kézműves asztalon levendulazsákot, krepp-papír virágokat készítettek és kavicsot festettek a gyerekek és a felnőttek.

Kézműves asztal

Egy kedves pár Gyálról érkezett Kiskőrösre és örömmel vették, hogy a Látogatóközpont megtekintése után tevékenykedhettek és fel is frissülhettek.

Nem is sejtettük, mennyire magával ragadó ez az interaktív kiállítás. Ráadásul a Levendula teraszt is kipróbálhattuk. A fotózás miatt sem vagyok zavarban, nyugtat a levendula illata – mesélte a fiatalember.

Voltak, akik célirányosan a programra jöttek, de néhányan a szomszédos játszótérről tértek be kézműveskedni és megkóstolni a finomságokat.

Levendulás limonádé

Ismét egy izgalmas, új színfolt került Kiskőrös turizmusának palettájára, köszönhetően a központ lelkes és elhivatott csapatának, aki mindannyian részt vettek ezen a hagyományteremtő alkalmon.

A János Vitéz Látogatóközpont munkatársai várják szeretettel a vendégeket! (balról) Moldován Elizabetha, Horváth Beáta, Tóth Anett, Pivarcsi Alexa és Keller Georgina

A terasz ma 17 óráig még szeretettel várja a vendégeket!

-Kutyifa Anikó-

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (39 db kép)
MEGOSZTÁS