Augusztus 21-én és 22-én került megrendezésre a Korinthosz ultra futóversenyen, Szekszárdon. A versenyt a Görögországban minden év őszén megrendezésre kerülő Spartathlon ultra verseny ihlette, tehát egyfajta tisztelgés ez a görög megmérettetés és annak teljesítői előtt.

-Hirdetés-

A szervezők próbálják minden évben a görög viszonyokat idevarázsolni a versenyzőknek, éppen ez az oka, hogy évek óta nagy népszerűségnek örvend e verseny. Az esemény főszervezője Márkus István, Öcsi korábbi kiváló futó.

A Korinthosz ultra távú futóverseny teljesítése komoly felkészültséget igényel. Mivel a 160 vagy éppen a 81 km lefutása nem kis feladat.

A teljesítők vallják: hosszúnak és nehéznek tűnik egy ilyen verseny teljesítése, de amikor az ember a célba ér minden elfelejtődik és ott lesz bennük a dicsőség, hogy igen is megcsináltam. És persze a könnyek, mind a segítők és kísérők, mind a versenyzők szemében. Aki már volt ilyen versenyen az tudja milyen érzés.

A célban Lukács Sándor

Külön kihívást jelent a 160 km-es táv. A rajt délelőtt 11 órakor volt. Így előbb a meleggel, majd az éjszakával és újra a meleggel kellett megküzdeniük a versenyzőknek. Akik gyorsabbak voltak, azok még napfelkelte előtt beérkeztek a célba.

A 160 kilométeres távon Szekszárdról kellett elfutni Bajára, majd onnét vissza Szekszárdra a Garay-térre. A 81 kilométeresek pedig Bajáról indultak és Szekszárdra érkeztek vissza szintén a Garay-térre.

Térségünkből is többen teljesítették az adott távokat, nem is akármilyen teljesítménnyel.

A 160 kilométeres távon a bócsai Lukács Sándor a férfiak mezőnyében a második helyen végezett. Ami óriási eredménynek számít. A célideje: 16:12:37 volt. Lukynak – ahogyan sokan ismerik – egyik nagy álma vált valóra ezen verseny teljesítése során. A 160 km-es távot a kiváló ultrafutó Csécsei Zoltán nyerte meg új pályacsúccsal.

De új pálya rekord született a 81 km-es futamon is, ahol Bódis Tamás futotta meg ez eddigi legjobb időt.

Csécsei Zoltán mellett állni óriási érzés volt Lukynak

Ezen a távon indult még a kiskőrösi származású Kelemen Anett is, aki szintidőn belül teljesítette újra ezt a megmérettetést.

A 81 kilométeres távon a kiskőrösi Pszota Attila (8:24:29) és a soltvadkerti Bán László (10:45:23) ért sikeresen célba.

Pszota Attila, Keszy Krisztina, Bán László a 81 km-es táv rajtja előtt

A 81 kilométeres váltóversenyen pedig kétfős váltóban Cséplő Zoltán és Hevér Zoltán szerepeltek, akik nagy csatában újra a dobogó első fokán végeztek. Így már második alkalommal nyerte meg az izsáki páros ezt a versenyt.

A dobogó első fokán újra a ZoZo Team

Minden versenyzőnek szívből gratulálunk!

Beniczki Dávid

MEGOSZTÁS