2020. augusztus 25-én délután tartották a kiskőrösi Szabadidő Parkban a Kiskőrös Város Cigány Önkormányzat és Kiskőrösi Rendőrkapitányság Együttműködési Megállapodáson alapuló gyerekprogramot.

-Hirdetés-

Kunhegyesi Nikolett a Kiskőrös Város Cigány Önkormányzat elnökeként itallal, harapnivalóval és meglepetésekkel várta a város gyermekeit. A Kiskőrösi Rendőrkapitányságtól Baltás Adrienn c.r.zászlós és dr.Kuti Erika c.r.őrnagy fogadta a gyerekeket és szüleiket játékos KRESZ feladatokkal a balesetmegelőzés és biztonságos közlekedés jegyében.

A játék közben azonban széles körű magyarázattal is szolgáltak kicsiknek és nagyoknak többek között, hogy miért fontos a biztonsági öv, milyen közlekedési táblákkal találkozhatnak a gyerekek a városban. Sőt a részegséget szimuláló szemüveget is kipróbálta mindenki. Természetesen nem maradhatott el a rendőrautó megismerése és a szirénázás sem, kicsi és nagy mind ámulattal ültek be az autóba és készültek a büszke fotók.

Az előadás és játékos feladatok után tesztlapot töltöttek ki a gyerekek és láthatósági mellényt illetve biciklire tehető láthatósági matricát is kaptak a rendőröktől.

Tartalmas délutánt tudhatunk magunk mögött, köszönjük a szervezést, a mélyreható beszélgetéseket és a tanítást, amit játékosan tapasztalhattunk meg.

Durst K.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (19 db kép)
MEGOSZTÁS