A nyár utolsó vasárnapján a Petőfi Sándor Művelődési Központ ismét izgalmas programot szervezett a gyerekeknek.

-Hirdetés-

A gyereknapon debütáló és nagy sikert arató tekercskeresést rendezték meg újra. Szabadi-Maglódi Kitti, a program fő koordinátora elmondta, hogy közel 200 tekercset helyeztek el a főtéren, egészen a katolikus templomig. Májusban a több, mint 100 tekercsből 75 érkezett vissza, most is kíváncsian várták, mennyit találnak meg a gyerekek. A lapokon iskolaelőkészítő feladatok várták a szemfüles kincskeresőket. Önkéntes munkát végző gimnazisták segítettek lebonyolítani a „versenyt”.

Tekercsek az egész főtéren és a boldog kincskeresők

Ezen kívül a Légvár Fazekas több várát is kipróbálhatták a gyerekek. A kánikulával mit sem törődve hosszú sorokban várták a pavilonok alatt az ugrálást és a csúszást.

A János Vitéz Látógatóközpont munkatársától csillámtetkót, a Zsaklin Haj-Ász-at jóvoltából hajfonást és menő zselézést lehetett begyűjteni. Néző Kitti és Néző Vivien önkéntes munkájukkal segítették a kézműves foglalkozást: színeztek, papírgurigákból készítettek ajándéktárgyakat, játékfigurákat. Ugróiskola és Herczeg Benedek sütötte finomságok is várták a egész délelőtt gyarapodó gyereksereget.

Csillámtetkó készül
Zsaklin Haj-Ász-at munkában
Sülnek a finomságok
Néző Kitti és Néző Vivien önkéntesek a kézműves asztalnál

A színpad mellett a Fanti Léggömb és Party Dekor igazi bohóca hajtogatott lufit az előtte kígyózó sorban várakozóknak.

Lufihajtogatás kívánság szerint

A – tekercseken talált – , sikeresen megoldott feladatokért járó ajándékcsomagot a Kiskőrösi Tesco és a Magyar Vöröskereszt Kiskőrösi Szervezete ajánlotta fel, melyet a szervezők ezúton is szívből köszönnek. Szabadi-Maglódi Kitti továbbá köszöni a Kiskőrös Városért Alapítvány közreműködését a program megvalósításában és a Művelődési Központ minden munkatársának az egész délelőtti helytállást és a váratlan helyzetek rugalmas, gyors megoldását.

A jövő heti Szüreti Mulatságon a délelőtt ismét a családoké! Az előttünk álló hétvége programjaira is szeretettel várják az érdeklődőket!

A sok vidám arcot látva érződött, a családoknak szüksége van a kikapcsolódási lehetőségre, találkozásra. Reméljük, hogy az ősz beköszöntével nem kell újra nélkülöznünk ezeket a közösségépítő, igazi családi programokat.

Kutyifa Anikó

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (54 db kép)
MEGOSZTÁS