2020. augusztus utolsó hétvégéjén Kiskőrös városába látogatott az Utazó Budapesti Nagycirkusz. Pénteken és szombaton bárki részt vehetett jegy megvásárlását követően a cirkuszi előadáson, azonban vasárnap zártkörű rendezvénynek adott helyet a cirkuszi sátor. A Köszönjük Magyarország program keretén belül a cirkusz hétvégente mindig más városban lép fel, a fellépések közül 1 nap pedig ajándék zártkörű előadást tartanak a település polgármestere által meghívottaknak.

-Hirdetés-

Fekete Péter államtitkár úr nevében Domonyi László, városunk polgármestere mondott köszöntőt ezzel megnyitva a cirkuszi műsort. Ezzel a zártkörű előadásra szóló jegyekkel mondott köszönetet a polgármester a járvány idején városunkat segítő civileknek, szervezeteknek, egészségügyi és szociális dolgozóknak, pedagógusoknak, cégeknek. Illetve a segítőkön kívül meghívást kaptak a hátrányos helyzetű gyerekek is.

Augusztus utolsó napja a forróság jegyében telt, de a cirkuszi dolgozók, artisták és fellépő állatok mindent megtettek azért, hogy élvezetes közel 3 órás műsort adjanak. Kicsik és nagyok egyaránt jót szórakozhattak a tigrisek műsorán vagy a cukiság faktort csúcsra akrobatizáló kutyusok fellépésén. Levegőben akrobatikus műsort láthattunk fiatalabb és idősebb pároktól is. De a 2 másodpercen belüli átöltözés sem lehetetlen, ahogy azt több ízben is láthattuk. A pakolások miatt fellépő szünetekben egy bohóc ütötte el az időt hol gyerekek kötélhúzásával, máskor random közönség zenekart alapítva de városunk egy leányát is feleségül kérte, azonban a frigy érdeklődés hiányában elmaradt. Láthattunk emelvényen “egykerekező” és közben ugrálókötelező fiatalembert is, a gyerekek örömére pedig pónilovaglásra is volt lehetőség.

Az EMMI Kultúráért Felelős Államtitkársága a „Köszönjük, Magyarország” projekt keretében ingyenes kulturális produkciók, köztük cirkuszi előadások megvalósulását támogatja országszerte, A „Köszönjük Magyarország” egy unikális program a kulturális élet nehéz helyzetbe került szereplőinek,

A világot sújtó járvány alapjaiban rázta meg többek között a kulturális szektort is, melynek következtében több ezer művész került egzisztenciálisan rendkívül nehéz helyzetbe. A Kultúráért Felelős Államtitkárság lépéseket tett, hogy segítségére legyen az érintett művészeknek, és a kölcsönösséget szem előtt tartva mögéjük álljon a kultúrpolitika ebben a vészterhes időben.

A program célja, a nehéz helyzetbe került művésztársadalom anyagi és lelki megerősítése nem segély osztásával, hanem fellépések és egyéb előadó-művészeti feladatok biztosításával egy új modellszintű rendszerben.

Durst K.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (68 db kép)
MEGOSZTÁS