Az EMMI által kiadott protokoll alapján augusztus végére készült el a Kiskőrösi Bem József Általános Iskola Járványügyi intézkedési terve, melyet a tanévnyitó értekezleten minden pedagógus és dolgozó megismert.

-Hirdetés-

A cél a járvány megelőzése, a tanulók, dolgozók, szülők egészségének megőrzése az ajánlott és kötelezően előírt biztonsági intézkedések betartásával.

A tanulókkal az első munkanapon, a szülőkkel a szeptemberi szülői értekezleteken ismertetik meg az osztályfőnökök a rájuk vonatkozó szabályokat, irányelveket. Betartásuk mindenki számára kötelező lesz.

A legfontosabb intézkedések az alábbiak:

Az intézménybe lépéskor kötelező a kézfertőtlenítés, ennek érdekében tizenegy szenzoros kézfertőtlenítő került kihelyezésre az iskola különböző pontjain, így mindenki számára biztosított a fertőtlenítés. Szintén kötelező tette az intézmény a 7-8. évfolyamosok számára a maszk viselését a közösségi helyiségekben, a folyosón és az aulában.

Szenzoros kézfertőtlenítő felszerelése (egy a tizenegyből)

A takarító személyzet mindenre kiterjedő, alapos fertőtlenítő takarítást végzett augusztus utolsó hetében. Az első tanítási naptól fogva folyamatosan ellátják majd feladatukat a szünetekben is.

A pedagógusok kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy az osztályok lehetőleg ne keveredjenek egymással. Teremcsere esetén a tantermi padok, eszközök fertőtlenítésére sort kerítenek a takarítók. Ebben a munkában a termekben dolgozó pedagógusok is segítenek, hogy gyorsan, gördülékenyen tudják elfoglalni a helyüket a diákok.

A tantermeket gyakran szellőztetik. Amennyiben az időjárás engedi, nyitott ablakok mellett fog zajlani a tanítás. Illetve, a terem adottságait figyelembe véve a diákok a lehető legmesszebb ülnek majd egymástól.

A testnevelés órákat – az időjárás függvényében, de – az udvaron tartják meg. A zsúfoltságot elkerülendő, az öltözők használatának rendje is módosításra került.

A szünetekre az alsó és felső tagozatos tanulók számára az udvaron más-más helyet jelöltek ki.

Az étkezéssel kapcsolatos új szabályok betartására kiemelt figyelmet fordítanak.

Szigorítást vezettek be a szülői intézménylátogatással kapcsolatban is. Az első osztályos tanulók szülei is csak az első tanítási napon mehettek be az iskolába. Egyéb esetekben a bejárati és a belső ajtó közötti zsilipben van lehetőségük várakozni.

A vírus távoltartása érdekében – a fentieken kívül – számos intézkedést bevezetett az iskola, mellyel közös felelősségét fejezi ki a járvány terjedésének megakadályozásában.

„A feladat és a felelősség közös minden – az intézményt használó – ember esetében, csak így érhetjük el a célt.”

– Kutyifa Anikó –

MEGOSZTÁS