Hat hónap telt el azóta, hogy utoljára ennyi gyermek szaladgált az iskola udvarán. A Bem sulisok 1-5. osztályig augusztus 31-én este felsorakoztak, hogy köszöntsék az új tanévet.

-Hirdetés-

Az 5. évfolyam tanulóinak műsorával kezdődött az ünnep. A három osztályt Horváth A. Gézáné, Szigetiné Szabó Ilona és Kecskés Lilla készítette fel. A kockás ingbe öltözött fiatalok őszi levelek hullását felidézve jelentek meg a színpadon a jelképes csengő hangjára. A vakációs emlékeket soroló versek után egy híres jelenetet tekinthettek meg a vendégek a Légy jó mindhalálig című musicalből.

A Tíz perc című dal koreográfiáját – melyet a tűzrőlpattant ötödikesek adtak elő – Malustyik Edit és Vlcskó Dávid dolgozta ki és tanította be. A táncosok igazi bulihangulatot varázsoltak a színpadra. A megszeppent elsősöknek, akik a hosszú padsorokban ültek, szükségük is volt a jókedvű, mosolygós energiára és a felsősökből eredő felszabadultságra.

Az iskolások után a Kiskőrösi Harangvirág Evangélikus Óvodából és a Szűcsi Tagóvodából érkező gyerekek szavalatát hallgathatták meg a vendégek. Az óvodások felkészítői Bengőné Nagy Mária, Váriné Szlovák Erika és Kecskemétiné Viczián Ilona voltak.

Lasztovicza László főigazgató beszédében – többek között – Micimackót is idézte, aki szerint “egy nap barátok nélkül olyan, mint a bödön egy csepp méz nélkül”. Ez igaz az iskolára is gyerekek nélkül. Örömmel üdvözölte a – személyesen – régen látott gyereksereget és szülőket. Reményét fejezte ki, hogy a megfelelő és hatékony járványügyi intézkedések mellett még sokáig élvezhetik az analóg oktatás előnyeit.

Az ünnepség végén – névsorolvasást követően – az első osztályosok tanítónénijeik vezetésével a termekbe vonultak, hogy a legfontosabb teendőket megbeszéljék a holnapi nagy mérföldkő előtt, amikor óvodásból igazi iskolások lesznek.

Ahogy a családok elindultak hazafelé, még mindig hallani vélték az ötödikesek műsorának utolsó mondatát: HAJRÁ ÚJ TANÉV!

– Kutyifa Anikó –

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (65 db kép)
MEGOSZTÁS