A mai napon rendkívüli testületi ülésen döntöttek a városatyák: pályázatot nyújtanak be annak érdekében, hogy a Petőfi Szülőház és Emlékmúzeum valamennyi múzeumi egysége megújuljon Petőfi Sándor születésének 200. évfordulójára.

Kiskőrösön évtizedek óta érezhető, hogy a városvezetés különösen is nagy hangsúlyt fektet a helyi kultúra és a műemlékek védelmére. Ezt a célkitűzését a Népi Építészeti Program is támogatja, amely lehetőséget nyújt az egyedi védelem alatt álló népi építészeti emlékek helyreállítására. Ezért a városvezetés ismét tanújelét adta annak, hogy nem engedi a műemlékeink állagának leromlását, ezért támogatási kérelmet nyújtanak be a felújításra.

A cél az, hogy 2023-ra, Petőfi Sándor születésének 200. évfordulójára a Petőfi Szülőház és Emlékmúzeum valamennyi múzeumi egysége megújuljon, és a munkálatok még az emlékév előtt megtörténjenek.

-Hirdetés-

A támogatás összege 500 ezer forint és 20 millió forint között alakul, amelyhez 20 százalékos önerőt szükséges biztosítania Kiskőrös Város Önkormányzatának. Ezért a képviselő-testület egységesen úgy döntött: 5 millió forint önerőt biztosítanak a munkálatokra a városi költségvetésből.

Kiss Tamás

MEGOSZTÁS