Pethő-Szűcs Mária lelkésznő áhítatával indult a KEVI Petőfi Sándor Általános Iskola idei tanéve, mely egyben a tanévnyitó ünnepség is volt.

-Hirdetés-

Az iskolában 565 gyermek kezdte meg tanulmányait. A lelkésznő egy igén keresztül mutatta be, hogy Isten gyönyörködött Jézusban, mert Jézus mindent, amit tett szeretetből tette, figyelt a másik emberre, mindig igazat mondott, mindig azt figyelte, hogyan tudna másoknak jót tenni.

Majd emlékeztette a gyermekeket, arra, hogy minden napot úgy éljenek, hogy Isten gyönyörködni tudjon bennük, tartsák magukat kincsnek, vigyázzanak az útra, amin járnak, arra hogyan élik a mindennapjaikat. Törekedjenek arra, hogy mindig nézzenek úgy a mellettük levőre, hogy ő is Isten szeme fénye.

Az iskola hagyományaihoz híven, az első osztályos gyermekek egy eskütétellel lépnek be az iskolába, az esküt Polereczki Léna segítségével mondták el a gyermekek. Korábban már bemutattuk az elsős osztályfőnököket – a felső évfolyamba lépő osztályokat Verebélyiné Turán Zsuzsanna, Fodorné Faragó Krisztina, és György Andrea viszi tovább.

A pedagógusok első feladata az oktatómunkában, hogy átnézzék, melyek azok a tananyagok, amelyeket fontos átismételni. Azok a tanulók, akik márciustól az otthontanulásban lemaradtak, külön segítséget fognak kapni. Reményeik szerint csak a szeptember hónap fog az ismétlésről szólni.

A koronavírus miatti felfordulást igyekeznek tananyag átcsoportosítással megoldani, szem előtt tartva a gyermekek érdekeit.

-Berkecz Mónika-

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (27 db kép)