Az utóbbi hónapokban városunkban több nagyrendezvény is elmaradt a kialakult járványhelyzet miatt, köztük a nagy népszerűségnek örvendő Városalapítók napja, sőt a Rétesfesztivál is. Azonban a városvezetés úgy döntött, hogy a megfelelő óvintézkedések és távolságok betartása mellett ugyan, de megrendezi  családias hangulatú, helyi fellépőket, termelőket és vállalkozókat felvonultató Szüreti Mulatságát ebben az évben is Kiskőrösön.

-Hirdetés-

Cikkünkben összegyűjtöttük, hogy milyen gasztronómiai ínyencségekkel találkozhatsz a kiskőrösi Szüreti Mulatságon.

Sport Vendéglő

A Sport Vendéglő csapata tradicionális magyaros ételekkel (sült kolbász, sült tarja, sült krumpli, savanyúságok), üdítővel, sörrel és alkoholos termékkel vesz részt a rendezvényen. Szabadtéri látványkonyhájuk láttán nincs olyan húsimádó, aki elszalasztaná finom fogásaikat.

Spakli

A KuPi egy mobil bár, mely a nyári melegben hűsítő italokat biztosít vendégei számára. A rendezvény egész ideje alatt megtaláljátok „italos kocsijukat” a Petőfi téren, ahol 5 ízben választhatsz csapolt KUNst sörök közül. Többek között erdei gyümölcsös ízben is megkóstolhatod, de lesznek már kint üveges termékek is. Az akasztói kisüzemi sörfőzde termékei mellett Vass borokkal és más alkoholos italokkal is találkozhatsz.

Nyanyicska konyha

A nap fénypontja a szlovák asszonyok által készített friss, forró káposztás, juhtúrós és krumplis pogácsa, valamint a sztrapacska lesz, melyek a régi idők hangulatát megidézve készülnek el. A népviseletbe öltözött asszonyok minden évben igyekeznek részvételükkel hozzájárulni a városi rendezvények színvonalának emeléséhez.

Franwich  

Ba Marcell először debütál streetfood ötleteivel Kiskőrösön, aki 4 féle grillezett melegszendviccsel, valamint egy édes változattal várja az ínyenceket. A szendvicsek mellé ízlés szerint fűszeres sültburgonyát és üdítőt is kérhetsz majd. Termékeik helyben, frissen készülnek, garantálva a minőséget. Mojito-s pultja közel 20 féle koktélt (alkoholos és mentes is) kínál, melyekkel a kiskőrösi Rónaszéki Aladár Fürdőben is találkozhattál a nyáron. Koktéljaik friss gyümölcsökkel és mentával készülnek a helyszínen. Termékeiket felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt jó szívvel ajánlják, sőt van olyan ital, mely cukormentes változatban is kérhető.  

Kézműves sörkülönlegességek, Sendula Pálinka Manufaktúra

A Ba család idén, már 10.alkalommal vesz részt a kiskőrösi Szüreti Mulatságon, akik a térség legjobb/magas minőségű termékeit árusítják, mint: az Orgoványi Magyarok, a Békésszentandrási Prémium Kézműves Sör, Sendula Pálinkaház, Mátyás Pálinkaház, vagy az István Borház minőségi termékei. Egy évtizede foglalkoznak azzal, hogy különböző fesztiválokon, városi rendezvényeken népszerűsítsék ezeket a termékeket. Idén két standdal vesznek részt a Szüreti Mulatságon, hiszen a Borudvarban is ott lesznek, ahol az István Borházat zamatos borait képviselik.

Herczeg Kürtöskalács

A kiskőrösi rendezvények elmaradhatatlan édessége a Herczeg Kürtöskalács, mely belül puha, kívül ropogós, középen lyukas kelt tészta megsütve. Pultjuknál többféle ízesítésű kelt tészta közül választhatsz majd, sőt készülnek lepényekkel, hamburgerekkel és üdítőitalokkal is. A Herczegék által készített ételek hosszú évek óta töretlenül megkapják az “étvágygerjesztő” és “kihagyhatatlan” jelzőket.

Coffer

A kávés frissítőről a Coffer csapata gondoskodik a hétvégén, akik idén újra megalkották Kiskőrös Város kávéját. Minderről annyit árultak el nekünk, hogy ilyen kávés terméket még biztosan nem kóstolt senki sem. Kínálatukban Coffer és Mobstery kávés italokkal, Cremosíto krémkávéval is találkozhatsz. Pultjuknál szemes és kapszulás kávék közül választhatsz majd.

A szervezők remélik, hogy a megszokottól eltérően, de annál kedvesebb hangulatban telik majd szeptember első hétvégéje Kiskőrösön.

Kutyifa Icu 

MEGOSZTÁS