Szomszédvári rangadóra került sor szeptember 6-án a megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság harmadik fordulójában. Ezen a napon a Soltvadkerti TE együttese a Kiskőrösi LC gárdáját látta vendégül.

A Soltvadkerti TE csapata

Soltvadkerti TE-Kiskőrösi LC 1-3 (0-2)

-Hirdetés-

Soltvadkerti TE: Eifert – Rózsa, Gillich, Pekker (Pál), Frei (Lévai), Viola, Szalai, Molnár (Kisa), Kővári, Radics, Tóth Á.
Edző: Marton István

A Kiskőrösi LC csapata

Kiskőrösi LC: Ámann (Tóth Z.) – Amin (Mokrickij), Rácz (Filus), Hajnal, Mihály, Vajda, Pintyi, Nagy A., Simon, Dunai (Györgye), Salami (Tóth Á.).
Edző: Miskovicz Bálint

Az első félidő mezőnyjátékot hozott és egyik kapu előtt sem alakult ki igazán nagy gólhelyzet. A soltvadkertieknek adódott előbb lehetősége a vezetés megszerzésére, de Kővári Csaba Dávid kiváló helyzetben rosszul vette át a labdát.

A 35. percben egy kapu előtti kavarodás után a soltvadkerti védelem hibáját kihasználva Salami Eugene szerzett vezetést a kiskőrösieknek (0-1). A pályán nem volt különbség a két csapat között, de a 42. percben egy beadást követően a figyelmetlen védők gyűrűjében Nagy Attila volt a legjobb helyen, és közelről a hálóba fejelte a labdát (0-2).

A szünet után megélénkült a játék és a soltvadkertiek próbáltak helyzeteket kialakítani, de Tóth Árpád két nagy lehetőséget is erőtlen lövéssel fejezett be. A 65. percben visszajöhetett volna a mérkőzésbe a soltvadkerti csapat, de nem tudtak élni a lehetőséggel. Ekkor Tóth Árpád futott el a bal oldalon és a büntetőterületen belül Amin Ádám már csak buktatva tudta megállítani. A tizenegyest Kisa Péter végezte el, de a félmagas, jobbra tartó lövését Ámann Márk jó érzékkel hárította. A kihagyott büntető sorsdöntő volt a mérkőzés kimenetele szempontjából, mert a 68. percben egy gyors kiskőrösi akció végén Nagy Attila szerzett újabb gólt a kiskőrösieknek (0-3).

A mérkőzés utolsó harmadában egy védelmi hibát követően Ámann Márk buktatta ellenfelét a büntetőterületen belül és újabb tizenegyeshez jutottak a soltvadkertiek. A büntetőt Radics Zoltán végezte el és a bal oldalra tartó lövését nagy bravúrral hárította Ámann Márk. A két csapat mérkőzéseinek történetében nem valószínű, hogy volt olyan találkozó, amikor az egyik gárda két büntetőt is elhibázott…

A mérkőzés vége egy hatalmas hazai góllal zárult, melyet a csereként pályára lépő Lévai Balázs lőtt a 90. percben úgy 20 méterről a bal felső sarokba (1-3).

Nagy Attila (kék mezben elöl) két góllal járult hozzá a kiskőrösiek sikeréhez

Marton István – Soltvadkerti TE edzője:
-A csapat nagyon készült a mérkőzésre egész héten és úgy álltak hozzá a fiúk a munkához, ahogy egy rangadó esetében kell. Úgy érzem, hogy az előző mérkőzésekhez képes játékban most sokat javultunk, jobban fociztunk, mint az ellenfelünk és sok helyzetet alakítottunk ki. Sajnos úgy tűnik, hogy valami átok ül a csapaton és hiába alakítunk ki sok helyzetet, kapunk büntetőket, mégsem tudunk a hálóba találni. Így hiába játszunk jól, ha nem lövünk gólt, akkor nem tudunk nyerni. Úgy érzem az eredmény tekintetében messze nem volt ekkora különbség a két csapat között. Döntő volt, hogy az első két kapott gólnál hatalmas hibákat követtünk el védekezésben és 0-2 után büntetőt hibáztunk. Egy rangadón nem fér bele ennyi hiba és kihagyott helyzet. Edzésen minden bemegy, gyönyörű gólokat lőnek a fiúk, de valamiért a mérkőzéseken ez nem jön elő. Most a fiúkat majd mentálisan kell felépíteni, a csapatnak el kell hinnie, hogy tud gólokat lőni és képesek vagyunk nyerni.

Miskovicz Bálint – Kiskőrösi LC edzője:
-Ez a mérkőzés egy olyan rangadó, amikor nem számít, hogy előtte ki, milyen eredményeket ért el. A két csapat mérkőzése mindig háromesélyes és ez most is így volt. Úgy gondolom, hogy a pályán hatalmas taktikai csata folyt, mely során a játékosok kiadtak magukból mindent. Most biztos, hogy a soltvadkertiek keserű szájízzel jöttek le a pályáról, de úgy érzem, hogy a két kihagyott büntető figyelembevételével is megérdemelten nyertünk. Az döntött talán a javunkra, hogy ma higgadtabbak voltunk az ellenfelünknél és az adott lehetőségeinket jó arányban tudtuk gólokra váltani. Meg kell említenem, hogy 0-0-nál volt egy nagy lehetősége a gólszerzésre a soltvadkertieknek, valamint a kétgólos előnyünknél büntetőt hibáztak, amelyek hozzájárultak ahhoz, hogy nyerni tudjunk. Egy ilyen mérkőzés után jó kiskőrösi edzőnek lenni, kiváló a hangulat az öltözőben, a fiúk szorgalmasan járnak az edzésekre és nagyon remélem, hogy ez a lendület még sokáig tart.

Filus Tibor

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (57 db kép)
MEGOSZTÁS