2020. szeptember 18-án utcafórumra hívta meg a lakosságot Mondok József polgármester-jelölt, amely Kisizsákon, a Művelődési Ház előtt került megtartásra.

A nagysikerű fórumon több, mint 80 fős hallgatóság jelent meg, ahol a választás után eltelt 10 hónap önkormányzati munkáját is értékelte a polgármester-jelölt. Mondok József elmondta, hogy az önkormányzat tevékenysége az elmúlt időszakban szemmel láthatóan lelassult, pályázati forrásokat nem vett igénybe a korábbi városvezetés, mellyel a város fejlődését akadályozzák. E szemléltetéseként az Egészségcentrumot és a Piaccsarnokot hozta példaként: mint elmondta, ezeknek a beruházásoknak már rég be kellett volna fejeződniük, de még mindig váratnak magukra.

-Hirdetés-

A rendezvényen helyet kaptak a választás utáni elképzelések is. A fórum helyszínéül szolgáló Művelődési Házról elmondta: ez egy olyan helyszín, amelyről sok családban fontos és szép emlékeket őriznek. Ezt az értéket nem szabad veszni hagyni, így az elkövetkező időszakban elkerülhetetlen lesz az épület felújítása.

Kisizsákot érintő elképzelések sorában Mondok elmondta, hogy az utak rendbehozatala, és közlekedés-biztonságának javítása is fontos feladat lesz. Tervében van egy gyalogos-átkelőhely kialakítása, illetve forgalom-lassító beruházások kivitelezése is. Külön kiemelte a közbiztonság-javító intézkedés tervezetét is, mely elsősorban kamerák kihelyezését jelentené Kisizsákon, amiket a település több pontján terveznek elhelyezni.

A tervei között szerepel egy Művelődési Központ kialakítása Izsákon. A város infrastrukturális fejlesztése és fejlettsége eljutott addig a szintig, hogy ez legyen a következő fejlesztendő terület. Ezzel a beruházással a helyi kulturális életet kivánja továbberősíteni, melynek segítségével külön helyet tudna biztosítani többek között a nyugdíjasklubnak, a városi vegyeskarnak, a városi néptánccsoportnak.

A turizmus és az idegenforgalom kérdéskörére áttérve elmondta:  kiemelten fontos lenne egy térségi szabadidő és sportlétesítmény kialakítása is, ami nem csak az izsákiakat, hanem a város vonzáskörzetében élő, körülbelül 30 ezer embert szolgálna ki. 

A fórum ezután lakossági bejelentésekkel és kérdésekkel folytatódott. 

Kiss Tamás

MEGOSZTÁS