A Kormány célul tűzte ki a kistelepülések népességmegtartó és népességnövelő erejének növelését, a fiatalok helyben maradását. Ezen célok elérésének egyik alappillére a közszolgáltatások fejlesztése, az egyenlőtlenségek mérséklése.

-Hirdetés-

A falubusz és a tanyabusz szolgáltatás támogatása hozzájárul a vidéki kistelepülések hátrányainak mérsékléséhez, az életminőség és a közszolgáltatások elérhetőségének javításához, valamint az ifjúság vidékhez való kötődéséhez.

A Magyar Falu Program keretében a tavalyi buszbeszerzési pályázat 339 települést segített új járműhöz, ebből 148 helyen a támogatásnak köszönhetően jött létre a szolgálat.

Környékünkön számos település élt ezzel a lehetőséggel, köztük Páhi is. Petz János polgármester és Szakál Sándor tanyagondnok szeptember 24-én a soltvadkerti Autocent Kft. Kévés Autótól vehette át az új Volkswagen Transporter kisbuszt. A régi járművet a Désházi Református Egyházközségnek ajánlották fel. Az autószalon választékának és megbízhatóságának köszönhetően az ország minden tájáról érkeznek vevők.

Berkecz Mónika

MEGOSZTÁS