A Graph-Art Kft. a 2019/20-as tanévben 6 fordulós, országos szövegértési tanulmányi versenyt hirdetett az általános iskolák alsó tagozatos tanulói számára. A Kiskőrösi Bem József Általános Iskola két osztálya – a tavalyi 2.b és 3.b – is jelentkezett a megmérettetésre.

-Hirdetés-

Szenohradszkiné Kákonyi Gabriella és Kvacskáné Kiss Mária különösen is fontosnak tartják az olvasóvá nevelést, a szövegértés gyakorlását, nemcsak a magyar órák keretein belül. A Tappancs, a Ta-Tu, a Tudorka és a TM gyermekmagazinok már évek óta segítik az iskolában a mindennapi tanulást az életkori sajátosságoknak megfelelő szövegek olvasásával és értelmezésével. Tanórán és azon kívül is rendszeresen használják a kiadványokat, melyek kiválóan alkalmasak differenciálásra, a különböző képességű gyermekek foglalkoztatására.

A versenyt évfolyamonként több kategóriában – egyéni, osztály, intézményi – hirdették meg. Így lehetőség nyílt arra, hogy a kevésbé jól olvasó gyerekek is részt vehettek a közös munkában. A napközis foglalkozásokon nagy erőkkel folyt a munka, a szorgalmas diákok – egyéni regisztráció után – otthonaikban, egyedül töltötték fel a feladatok megoldásait a verseny honlapjára.

Az osztályfőnökök már áprilisban megtudták a jó hírt. Nem maradt el a sok munka gyümölcse, mindkét osztály kiváló eredményeket ért el.

A tavalyi 2.b osztály Gabi nénivel az osztályok versenyében országos IV. helyezett lett. Az ő nyereményük 40.000 Ft értékben olvasókönyvek az egész osztálynak.

Az idei 3.b osztály Szenohradszkiné Kákonyi Gabriella vezetésével.

A tavalyi 3.b osztály pedig Marika nénivel – szintén – az osztályok versenyében országos III. helyezést ért el. Az ő nyereményük egyrészt olvasókönyvek voltak az egész osztály számára, másrészt könyvállvány és kupa 50.000 Ft értékben.

Az idei 4.b osztály Kvacskáné Kiss Mária vezetésével.

A járványhelyzet miatt a nyereményeket csak szeptemberben juttatták el az iskolába, ekkor készültek a fotók is.

– Kutyifa Anikó –

A képeket Szenohradszkiné Kákonyi Gabriella és Kvacskáné Kiss Mária készítette.

MEGOSZTÁS