A „Szomszéd ünnepet” hagyományteremtő céllal rendezték meg szeptember 26-án Akasztón a Könyvtár területén.

Ez az esemény „A HELYI KÖZÖSSÉGEK FEJLESZTÉSE Csengőd, Akasztó, Kaskantyú, Páhi, Soltszentimre és Tabdi településeken” elnevezésű projekt keretein belül került megrendezésre.

-Hirdetés-

A program fő célja, hogy az adott településeken a helyi közösségi értékeket még jobban megismertessék az ott lakókkal, a közösségi események keretein belül.

Így jöhetett létre a szomszéd ünnep is, mely elnevezés arra utal, hogy a település lakói szomszédjaikat is meghívták, és a hozott alapanyagokból készítettek a finomabbnál finomabb ételeket.

A délelőtt folyamán az Akasztói Fürge Újjak Kézimunkakör tagjainak segítségével kreatív ajándékokat készíthettek a jelenlévők. Közben a háziasszonyok főzték a finom ebédet, illetve sütötték a fánkokat.

Továbbá készültek jellegzetes ételek is: ilyen volt például a tócsni is, amit sokan csak reszelt burgonyás ételként ismernek. De sütöttek szilvalekváros kreplit is, ami egy szilvalekvárral töltött kelt tészta, melyet kiszaggattak és forró olajban kisütöttek.

Érdekesség volt még, hogy ki volt helyezve egy Akasztó térkép a könyvtár egyik falára. Ezen a térképen gombostűkkel jelölték meg, hogy ki melyik utcából érkezett. Továbbá egy ötletfalat is kihelyeztek a szervezők melyre a jelenlévők felírhatták, hogy milyen programokat is szeretnének a településen.

A jó hangulatról az Akasztói Vízkereszt Citerazenekar gondoskodott.

Beniczki Dávid

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (28 db kép)
MEGOSZTÁS