A Pava Gasztro és kulturális Egyesület már hetedik alkalommal rendezte meg halászléfőző versenyét. Baráti társaságok szeptember 26-án vidám napot töltöttek a keceli tűzoltóság parkjában.

A hagyományt a jó kedv és a közösen eltöltött idő, a szórakozás erősítette ezen a rendezvényen is, a gasztronómiai verseny mellett színes programokkal várta a vendégeket a két főszervező, Paplanos István és Vulman József.

-Hirdetés-

A versenybe nevezett egyének, társaságok délelőtt saját receptjeik alapján főzték akasztói szikipontyból a halászlét, a bíráknak feladva a leckét, hogy a huszonöt indulóból kinek a főztje érjen el helyezést. A zsűrizésre Balogh István szakácsmestert és Gyuricza Tibort a Bajai Halászléfőző Bajnokság kétszeres győztesét kérték fel.

A versenyben a következő eredmények születtek:

l. Varga György
ll. Bajai Halászléfőzők Egyesülete
lll. Miske – Pörböly Fisch Team

A zsűri különdíjasa: Jópofa Srácok
A Magyar Éttermi Mesterek Klubjának különdíját érdemelte: Akasztói Halascsárda – Pintér Művek csapata
Farkas Gergely országgyűlési képviselő által felajánlott különdíjat kapott: Timúr és csapata

Akik nem értek el helyezést, azok sem vesztettek, hiszen elkölthettek egy finom ebédet és nyertek egy kellemes napot barátaikkal, ismerőseikkel.

A jó ebédhez szólt a nóta is, Bokor János – a magyarnóta császára – énekelt a Bogárzó Citerazenekar kíséretével. Fergetegesen táncoltak a Keceli Gyermek és Ifjúsági Néptánc együttes fiataljai.Őket a keceli Kéknefelejcs Népdalkör követte vidám dalcsokrával.

A Halas Fitness Egyesület két keceli Fit Kid bajnoka Mizser Réka és Sendula Jázmin kápráztatta el a nézőket bemutatójával.Előadásukkal kivívták a tetszést, a tapsot a Musical Stúdió növendékei is.

A Szélkakas Citerazenekar is megszólaltatta hangszereit, biztosítva a további jó hangulatot.

Este a Rock Fanatic együttes koncertje zárta a programsorozatot.

A gyerekek szórakozásáról is gondoskodtak a szervezők a rendezvény folyamán, arcfestés, édességárus, vásáros stand várta az érdeklődőket.

A rendezvény kiemelt támogatói voltak: Pintér Csaba Kecel Pintér Művek, Kecel Város Önkormányzata, Hatvani család, Dr. Csapi Bence, Műszaki Pont Soltvadkert, Tűzoltóság Kecel, BI Design Reklámstúdió.

Varga Eszter

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (90 db kép)
MEGOSZTÁS