2020. szeptember 29-én megtartotta soron következő ülését Izsák Város Önkormányzatának Képviselő-testülete. Az ülésen tájékoztatták a városatyákat a helyi választási bizottság munkájáról, valamint átvette a megbízó levelét és ezzel egy időben letette esküjét Mondok József polgármester.

A testületi ülés kezdetén Juhász Zsolt, a Helyi Választási Bizottság megbízott tagja ismertette a szeptember 20-i polgármester választás eredményét. Juhász elmondta, hogy viszonylag magas részvétel mellett zajlott le a választás, az érvényesen leadott szavazatok száma 2526 volt. Mondok József 1491, míg Varga István 1035 szavazatot kapott. Kifejtette: a választási bizottságnak – kifogások miatt – 5 határozatot kellett meghoznia a kampányidőszak alatt, de a szavazás napján a választási szervnek rendkívüli események miatt nem kellett döntést hoznia.

-Hirdetés-

A választás rendben, a törvényes előírásoknak megfelelően került lebonyolításra. Juhász Zsolt a helyi választási bizottság nevében elismerését és köszönetét fejezte ki a szavazást segítők munkájáért.

 „Polgármester úrnak a tevékenységéhez sok sikert, erőt és egészséget kívánok!” – tette hozzá a megbízott tag.

Ezt követően átadta a megbízólevelet Mondok József megválasztott polgármesternek, melyet az eskütétel követett, amit a képviselők felállva hallgattak végig.

A képviselő-testületi döntés alapján Izsák Város Önkormányzata csatlakozott a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszerhez. A polgármester elmondta: az önkormányzat már régóta igénybe veszi ezt a támogatási lehetőséget, amivel a hátrányos helyzetben lévő, szociálisan rászoruló, felsőoktatásban résztvevő fiatalokat tud támogatni az önkormányzat.

Mint elmondta, az ösztöndíjrendszer 2 lábon áll: az egyik oldalon az önkormányzat biztosítja a támogatását, és a másik oldalon ugyanazt az összeget az alapítvány teszi mellé. Mondok József felvetésére a korábbiakban nyújtott összeget megduplázza az önkormányzat: 5000 forintról 10000 forintra fog emelkedni az önkormányzati juttatás, amit a képviselők egyhangúlag elfogadtak.  

Ennek értelmében a támogatott hallgató 10.000 forint helyett a jövőben 20.000 forintot fog kapni.

A polgármester elmondta, hogy néhány nappal ezelőtt szembesült azzal a súlyos gonddal és problémával, miszerint Dr. Szántó Ágnes október 1-ig fogja ellátni a 3-as körzet orvosi ügyeletét. Mint kiderült, a döntése kizárólag erre a tevékenységére vonatkozik, a gyermekorvosi körzetnek az ellátását változatlanul el fogja végezni. Mondok József elmondta: csupán néhány nap állt rendelkezésre, hogy találjanak a helyére megfelelő orvost. Kellő utánajárással sikerült felvenni egy megfelelő szakemberrel a kapcsolatot. Így a feladatot ellátó orvos dr. Kokrehel Hajnalka lesz, aki jelen pillanatban Bócsán lát el körzeti orvosi tevékenységet.

A napirend utáni Mondok József elmondta: jó eséllyel megújulhat az 52-es út, Solttól az E5-ös feljáratáig, valamint Izsáktól az Orgoványon áthaladva az 54-es útig tartó útszakasz is. Reményét fejezte ki, hogy a Kisizsák-Fülöpszállás közötti út is kiszélesítésre kerülhet és aszfaltburkolatot kaphat.

Az Idősek Világnapja alkalmából október 3-án, szombaton 15 órakor Karády Katalin dalaival és életútját felidéző programmal kedveskednek a város időskorú lakóinak. A rendezvény helyszíne a művelődési ház lesz, a programra a belépés ingyenes.

Az 1956-os forradalomra vonatkozó megemlékező rendezvényt 2020. október 23-án, délelőtt 10 órakor tartják meg az új ’56-os szobor mellett. A koronavírus-járvány végett nagyobb megemlékezést nem tartanak.

Kiss Tamás

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (11 db kép)
MEGOSZTÁS