Soltvadkert Város vezetése fontos feladatnak tartja a hátrányos helyzetben lévő, szociálisan rászoruló, felsőoktatásban résztvevő fiatalok támogatását, ezért szeptember 30-án úgy döntött a testület, hogy csatlakozik a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszerhez.

A Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszer célja az esélyteremtés érdekében a hátrányos helyzetű, szociálisan rászoruló fiatalok felsőfokú tanulmányainak támogatása. A program 2 részből áll: az egyik az állami támogatásból, a másik az önkormányzati támogatásról szól. A korábbi évekhez hasonlóan, idén is e célra 2.000.000 forint elkülönítést szavazott meg a testület.

-Hirdetés-

A pályázatbeadáshoz az EPER-Bursa rendszerben egyszeri pályázói regisztráció szükséges, melyet az alábbi linken keresztül lehet elérni. 

Fontos, hogy azok a pályázók, akik a korábbi pályázati évben regisztráltak a rendszerben, már nem regisztrálhatnak újra, ők a meglévő felhasználónév és jelszó birtokában léphetnek be az EPER-Bursa rendszerbe. Amennyiben jelszavukat elfelejtették, az Elfelejtett jelszó funkcióval kérhetnek új jelszót.

A pályázói regisztrációt vagy a belépést követően lehetséges a pályázati adatok feltöltése a csatlakozott önkormányzatok pályázói részére. A pályázati űrlapot minden évben újra fel kell tölteni! A személyes és pályázati adatok ellenőrzését és véglegesítését követően a pályázati űrlapot kinyomtatva és aláírva a települési önkormányzatoknál kell benyújtaniuk a pályázóknak a csatolandó mellékeltekkel együtt (jogviszony igazolás, jövedelem igazolás).

Pályázati űrlapok leadása a Polgármesteri Hivatal 2. sz. szobájában.

A pályázatok benyújtásának határideje: 2020. november 5.

További információk ide kattintva elérhetőek.

Kiss Tamás
Kiemelt kép: Beliczay László / MTI

MEGOSZTÁS