A XI. Kiskőrösi Kakaspörkölt Főző Fesztivál egyedülálló módon került megrendezésre október 10-én, szombaton.

-Hirdetés-

A főszervezők, Torgyikné Danis Éva és Dedák Pál, illetve a résztvevők sem szerették volna, hogy ez a hagyomány elmaradjon idén a vírushelyzet miatt. Az eddigi Szabadidő Park helyszín helyett az otthonok, munkahelyek, éttermek, klubhelyiségek udvarai vagy éppen a bejárói vették át a szerepet.

“Főzzünk otthon, mégis együtt!” amit a Kiskőrös Tv és az internet segítségével hoztak létre.

Külső helyszínekről történő élő bejelentkezésre még nem volt példa városunkban, így ezt a technikai megoldást és szervezést közel egy hónapnyi kemény munka előzte meg. A keddi főpróbák után, a szombati fesztiválon is sikeresen működtek az élő bejelentkezések. Így a 40 főző csapat is kapcsolatban tudott lenni egymással és az érdeklődők is nyomon követhették az eseményeket.

A főszervezők és Domonyi László polgármester megnyitója után reggel 9-órától 12-óráig folyamatos élő adást közvetítettek. 

A kakaspörköltek mellett sok más finomság is készült a csapatoknál. Pacal, lecsó, sült hurka-kolbász, szilvás lepény szlovák recept alapján, sajtos-tejfölös kemencés lángos, almás pite, rétes és szinte mindenhol volt az asztalon házi pogácsa. 

Volt ahol élő zene, máshol Dj fokozta a jó hangulatot. A kiskőrösi Szivárvány Néptáncegyüttes nem hagyta kulturális műsor nélkül a nézőket, a Kiskőrösi Lakodalmas produkciójukból mutattak egy részletet, melyet egy hónap múlva minősítőre is visznek majd. A gyerekek sem unatkoztak sehol, míg a felnőttek főztek.

A Kun utcában légvár és csocsó is volt, a Dutra bázison a traktorok és az Ikarusz kormányát tekergethették, máshol gyereksarok volt kialakítva játékokkal és rajzolási lehetőséggel. A főzés minden korosztályt megszólított. Újonnan csatlakozó csapatok és eddig minden megrendezésre kerülő Kakaspörkölt Főző Fesztiválon részt vett társaságok is jelen voltak.  

Bár mindenki sajnálta, hogy nem egy helyen együtt múlatják az időt, nem lehet szomszédolni, régi ismerősökkel beszélgetni, kóstolni itt-ott, de hálásak voltak, hogy legalább így, ilyen rendkívüli módon megrendezésre került a 11 éve töretlen sikernek örvendő fesztivál. 

-Weigand-Kiss Bettina-

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (100 db kép)
MEGOSZTÁS