Nagyon egyszerűen elkészíthető, a szénhidráttartalma alacsony, igazi kényeztető, finom, őszi édesség akár fogyni vágyóknak is. 

-Hirdetés-

A sokoldalúan felhasználható sütőtök csokis (pontosabban kakaós) sütihez is kiváló az édeskés íze miatt. Ez a sütőtökös brownie a kakaóportól lesz igazán csokis, éppen ezért nagyon fontos, hogy jó minőségű, cukormentes kakaóport használjunk hozzá. A kalóriaspórolás érdekében cukor nem kerül bele, helyette 1:1 arányú energiamentes cukorhelyettesítőt érdemes használni, de ha szereted az ízét, kipróbálhatod sztíviával is.

SÜTŐTÖKÖS BROWNIE

HOZZÁVALÓK (8 SZELETHEZ):

250 g sütőtökpüré

  • A sütőtökpüréhez a tököt darabold fel, kapard ki a magokat, majd tedd egy sütőpapírral bélelt tepsire a zöldségdarabokat. Süsd kb. 190 fokon nagyjából 40-45 percig, aztán vágd le a sütőtökhúst a héjról, és pürésítsd botmixerrel.

100 g mandulaliszt

2 db L-es tojás

60 g 1:1 arányú energiamentes cukorhelyettesítő

45 g cukrozatlan kakaópor

50 g olvasztott kókuszzsír

1 tk sütőpor

1 tk fahéj

ELKÉSZÍTÉSE:

1. A sütőt melegítsük elő 180 fokra.

2. Egy edényben keverjük össze a száraz hozzávalókat, azaz a mandulalisztet, a sütőport, a kakaóport, a fahéjat, a cukorpótlót, majd a nedves összetevőket, így a zöldségpürét, a tojást és a kókuszzsírt. Alaposan dolgozzuk össze. Ellenőrizzük, hogy mennyire édes, és ha úgy érezzük, még adjunk hozzá egy kevés édesítőszert.

3. Egy kb. 20 x 15 cm-es sütőformát béleljünk ki sütőpapírral, és öntsük bele a tésztát.

4. Süssük nagyjából 25-30 percig. Figyelem: ez a sütőtökös brownie nagyon puha lesz, amikor kivesszük a sütőből, de ahogy hűl, kissé meg fog szilárdulni.

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 35-40 PERC

Forrás: dietaesfitnesz

MEGOSZTÁS