Korábban már beszámoltunk arról, hogy dr. Dulai Ilona kiskőrösi háziorvos lett a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díj közönségszavazásának győztese Délkelet-Magyarországon.

Tegnap jelentette be közösségi oldalán dr. Szepesvári Szabolcs főigazgató, hogy dr. Dulai Ilona a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház – “Jobb műszer, kevesebb szenvedés” Alapítványának utalta át a díjhoz járó 300.000 Ft-os összeget.

-Hirdetés-

 

E kedves gesztus kapcsán felvettük a kapcsolatot dr. Dulai Ilona háziorvossal, aki megkeresésünkre elmondta: 

„Azért döntöttem így, mert ez nemcsak az én díjam, hanem mindenkié. Azt gondolom, hogy a legtöbbet azzal segítek, ha ezt az összeget olyan eszközökre, felszerelésekre költheti az alapítvány, amire most a legnagyobb szüksége van. Itt élünk Kiskunhalashoz közel. A mi betegeinket is ők látják el, de ha szakmai segítséget kérünk, akkor is mindig a Kiskunhalason dolgozó orvosoktól kapunk. Úgy gondolom, hogy ez az összeg az ő munkájukat is segíti, illetve a miénket is azáltal, hogy a betegeink még jobb ellátásban részesülhetnek. Ez volt, ami motivált. Biztos vagyok abban, hogy a “Jobb műszer, kevesebb szenvedésAlapítványnál jó helyen lesz ez a pénz.”

Tisztelet és hála kiváló szakembereinknek! 

Kép: VIRA.HU (Archív-Kincses Szilvi)