A Soltvadkerti Foci-Suli Sportegyesület már több játékost is kinevelt, akik a magasabb osztályokban szerepelnek, és közülük Vida Máté a magyar válogatottig is eljutott. A Bischoff Ádám által elindított lány labdarúgócsapatból Bozsóki Annát sikerült olyan szintre felhozniuk, hogy leigazolta az NB I-es Győri ETO FC csapata, és nyártól már ott folytatta pályafutását. Az eddigi tapasztalatiról, terveiről és a győrig vezető útról kérdeztem Annát.

Mikor és miért kezdtél el focizni?

-Hirdetés-

Már egész kicsiként fociztam a bátyámmal, de csak 8 évesen tudtam az iskolában edzésre járni, mert 2018 tavaszán indult a lányfoci a Foci-Suli szervezésében.

Melyik volt az első klubod igazolt versenyzőként és milyen csapatokban játszottál?

Az első versenyengedélyemet a Soltvadkerti Foci-Suli Sportegyesület igényelte meg. Itt játszottam az alsós-, és felsős lánycsapatban a velem egykorú fiúkkal, és néha a tőlem idősebb fiúkkal is mehettem meccsre Takács Gyula bácsi edzőnek köszönhetően.

Milyen edzők irányították eddig a fejlődésedet?

A legtöbbet a Foci-Sulinál Bischoff Ádám edző foglalkozott velem heti kétszer, akinek nagyon hálás vagyok azért a sok jó tanácsért és segítségért, amit kaptam, valamint kapok még ma is tőle. A heti 3. edzésemet az Újvári Gábor által edzett fiúkkal töltöttem és ebben a csapatban is sokat tanultam, fejlődtem. Önzetlen segítséget, tanácsot kaptam mindkét edzőtől. Jól érzem magam az új csapatomban, de sokszor eszembe jutnak a volt játékostársaim, az edzőim szavai.

Voltál-e térségi, megyei vagy országos válogatott és vannak-e ilyen céljaid?

Jelen voltam minden Bozsik tornán, és intézményi mérkőzésen. A Diákolimpia megyei fordulóján 2. helyezést értünk el a fiúkkal. Az I. Vadkert Kupán elsők lettünk a lányokkal, ott megkaptam a legjobb játékosnak járó díjat.

Hogyan figyeltek fel rád és mikor kerestek meg a Győri ETO FC-től?

2019 őszén szüleimmel elmentünk Győrbe a Futball éjszakája rendezvényre, ahol kérdezősködtek az ottani edzők. Így jutottam el idén nyáron Szabó Tiborhoz táborba, aki az U7-9-11-13-14 utánpótlás csapatokat edzi. A tábor során egyeztünk meg, hogy a 2020/2021-es tanévet már itt Győrben, az ETO utánpótlás csapatában kezdem el.

Mely csapatban szerepelsz most és milyen eredményeket értél el?

Jelenleg az ETO U11-es csapatában játszom és kéthetente Bozsik tornán veszek részt Pápán. Mindezek mellett a csapat számára heti két alkalommal vannak edzések. Az idei Futball éjszakán egyedüli lánycsapatként a 4. helyen végeztünk, míg az egyik Bozsik tornán engem választottak a „legjobb játékosnak”.

Mire vagy a legbüszkébb az eddig elért eredményeket tekintve?

A legbüszkébb a Bozsik Fair Play díjra vagyok, amit a Soltvadkerti Foci-suli 2019/2020-as évzáró eseményén kaptam.

Milyen céljaid, terveid vannak?

Elsődleges célom a sérülésmentes focizás. Az általános iskola után a Fehér Miklós Labdarúgó Gimnáziumba szeretnék járni. Természetesen célom még az, hogy NB I-es csapatban és a válogatottban is pályára léphessek majd.

Csesznegi Lajos – a Soltvadkerti Foci-Suli Sportegyesület elnöke:

A legfontosabbnak a minőségi munkát tartom és a labdarúgás megszerettetését, az alázatot és tiszteletet a játékostársak, valamint az edzők, nevelők iránt. Sok tehettséget adtunk a magyar labdarúgásnak, az NB I-nek, főleg utánpótlás szinten és büszkék vagyunk rájuk, hogy öregbítik a Foci-Suli, valamint a város jó hírnevét. Az itt nevelkedett játékosok közül megemlíthetem Windecher Jocit, a Vida testvéreket, Oláh Mátét és még lehetne folytatni a sort.

Bozsóki Annát a labdarúgás útján Bischoff Ádám indította el és hamar megmutatkozott a kivételes tehettsége, ami már a fiúk között is kitűnt. Tudásával kimagaslott a mezőnyből, mivel külön edzésekre a fiúkhoz is járt és Újvari Gábor csapatát is erösítette a Bozsik, valamint az egyéb meghívásos tornákon. Sokszor már a fiúk mezőnyéből is kiemelkedett és lehetett látni, hogy egy nagyon kivételes tehetséggel megáldott csillagra leltünk Anna személyében. Az idén nyáron egy tehetségkutatóra vittek el a szülei és a Győri ETO FC azonnal lecsapott rá: az iskolakezdésre már a család felvállalta, hogy Győrbe költöznek és segítik Anna pályafutását egyengetni. Nagy áldozatot hozott a családja, de e nélkül nem lehet komoly eredményt elérni. A nyáron beszéltem az edzőjével és ő is kiemelte Anna kivételes képességeit, valamint nagyon megköszönte, és gratulált a vele dolgozó edzőknek a kitűnő szakmai képzésért, az egyesületnél folyó munkáért. Büszke egész Soltvadkert Anna sikereire és sok sikert, valamint minél több NB I-es és válogatott mérkőzés kívánunk neki!

Filus Tibor

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (6 db kép)
MEGOSZTÁS