Gyorsított eljárásban állították bíróság elé azt a siklósi kézilabdázót, aki egy szeptemberi meccsen rátámadt a Kiskőrösi KSK egyik játékosára. A férfi 300 ezer forintos bírságot kapott.

Kapcsolódó cikk
Ökölcsatával zárult a kiskőrösi kézilabda mérkőzés: összeverekedtek a két csapat játékosai
Ökölcsatával zárult a kiskőrösi kézilabda mérkőzés: összeverekedtek a két csapat játékosai
Hazai győzelmet hozott a Kiskőrösi KSK-Siklós KC NB II-es férfi kézilabda mérkőzés, amely nem a játék, hanem az egyéb körülmények...

A cserepadról lépett közbe

-Hirdetés-

A vád szerint a Kiskőrös és Siklós csapata közötti mérkőzésen a játékidő letelte előtt 10 másodperccel az egyik kiskőrösi és siklósi játékos között konfliktus alakult ki.

Mint írják, ezt látta az ügy vádlottja, a siklósi játékos apja, aki szintén játékosként a cserepadon ült.

– A vádlott berohant a pályára és rátámadt a konfliktusban részes kiskőrösi játékosra. Meglökte a kiskőrösi férfi felsőtestét, mire a megtámadott játékos védekezésül átkarolta a vádlott nyakát, így mindketten a földre kerültek. Ezután

A VÁDLOTT A KISKŐRÖSI JÁTÉKOS MELLKASÁRA TÉRDELVE ÖKÖLLEL ÜTÖTTE TOVÁBB.

A további bántalmazást az odaérkező csapattársak akadályozták meg, a konfliktus hevében kisebb lökdösődés is kialakult – olvasható az ügyészségi közleményben.

300 ezer forintot kell fizetnie

Ezután mintegy 10 perccel a vádlott a versenybíró utasítására elhagyta a játékteret, ezzel azonban még nem ért véget az ügy. Az öltözők előtt a folyosón állt ugyanis a korábban megtámadott kiskőrösi játékos, a vádlott pedig odament hozzá és ismét bántalmazni kezdte: egyszer nagy erővel pofon ütötte. A bántalmazás miatt a játékos a fején nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, de könnyű testi sértés miatt nem kérte a vádlott megbüntetését.

– A nyomozás elvégzése után a kiskőrösi rendőrök kezdeményezték a vádlott bíróság elé állítását. A Kiskőrösi Járási Ügyészség a szabadlábon lévő vádlottat nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntette miatt október 16-án állította bíróság elé. A Kiskőrösi Járásbíróság a váddal egyezően bűnösnek mondta ki a vádlottat, és 300 ezer forint pénzbüntetésre ítélte.

AZ ÍTÉLET JOGERŐS, ELLENE SENKI SEM FELLEBBEZETT 

– írják.

Forrás: https://www.origo.hu/

MEGOSZTÁS